Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Friterm a jeho naředění

Dobrý den, mohl by mi, prosím, někdo poradit/ozřejmit, co se naředění Fritermu do ústředního topení (voda + plynový kotel) týče?
Jedná se o rodinný domek z 60 let, částečně podsklepený, cihlový, nezateplený, špaletová okna, oblast Beskydy, město v 400 mnv. Domek není obýván v zimě, proto mám ve radiátorech Friterm do hustoty -6°C, což v letošních mrazech nestačilo, teplota po 3-4 dnech třeskutých mrazů klesla v objektu na -7-8°C.
Naštěstí k žádné havárii nedošlo, nebot´se tam zatopilo, bylo to však problematické,v systému nemám čerpadlo a ztuhlý Friterm vzdoroval a v některých místnostech pár dnů trvalo, než se rozehřálo topení.
Tomoto problému bych chtěla v budoucnu předejít, jednak se to řeší na dálku, dále kotel je 25 let starý, topení, vše staré, atd.
Rad, na jakou hodnotu naředit, jsem dostala více a nejsem z nich moudrá,např. naředit do - 15°C i více! Vzhledem k tomu, že mám v systému cca 380l vody, stálo by mě toto naředění kolem 20.000 (26 galonu fritermu za 780,- kc), což se mi zdá šílené.
Patrně budu systém vytápění měnit (plynové přímotopy/konvektory)vzhledem k sezónnímu obývání objektu, ale než se do rekonstrukce pustím, chtěla bych mít trochu jasno v tom, jak to s tím Fritermem je. Je možné, že by vntiřní teplota objektu klesla tak, že bych musela mít hustotu fritermu až do -15°C i více?
Děkuji za radu.

Předmět Autor Datum
A co objednat větší balení za internetovou cenu? www.heureka.cz[fraze]=friterm&utm_source=opera&utm_… poslední
kejki 24.02.2012 00:13
kejki

A co objednat větší balení za internetovou cenu? www.heureka.cz[fraze]=friterm&utm_source=opera&utm_medium=browse r&utm_campaign=opera_search a jste na polovině.
U vedená teplota je sázka na jistotu, letos byly mrazivé dny v řadě za sebou a postižených bylo hodně.
25 let pro systém ústředního topení je čas na údržbu, ne na vyhození. Plynové přímotopy jsou co? Karma Beta, čili wawky? Mají o dost větší spotřebu, pokud koupíte nové, je tam i vysoká pořizovací cena. každý se toho zbavuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru