Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Škrábaná omítka

Dobrý den,
renovujeme pokoj a bratr natahoval škrábanou omítku, ještě nikdy to před tím nedělal. Stěny penetroval bílou penetrací určenou pro tuto omítku. Natahoval mnichovskou omítku zrna 2mm velkým kovovým natahovákem zhruba na tloušťku zrna, to mu šlo dobře a omítka držela na stěně. Jenže když začal strukturovat plast. hladítkem krouživými pohyby tak mu ta omítka místy odpadávala a místo rýh se místy objevily prázdný mapky. Tak nakonec to dělal pěnovým hladítkem se kterým to šlo lépe ale nebyla tam ta typická rýhovaná struktura. Nevíte kde by mohla být chyba? Pracovalo se při teplotě 10 - 16C. Děkuji

Předmět Autor Datum
Pokud to padalo , tak už to bylo přeschlé. Tyto omítky se strukturují po krátkém zavadnutí. Nesmí to…
Matyas xl 21.02.2012 12:05
Matyas xl
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak mám postupovat při natahování škrábané struktury? Před dvěma l…
premal 14.07.2012 12:43
premal
Jaký je rozdíl mezi stávající točenou strukturou a uvažovaným Caparolem? Jde vám i o změnu zrnitosti…
sHpy00n 14.07.2012 13:12
sHpy00n
Na části domu se točená struktura moc nepovedla (šmouhy). Proto chceme přejít z točené na škrábanou.…
premal 14.07.2012 17:08
premal
To se stává. A stejně jako se nepovedla točená struktura se nemusí povést ani ta škrábaná, která vyž… poslední
sHpy00n 15.07.2012 11:07
sHpy00n

Pokud to padalo , tak už to bylo přeschlé. Tyto omítky se strukturují po krátkém zavadnutí. Nesmí to být suché moc ani málo. Chce to trochu zkušeností. Určitě to není pro toho, kdo to ještě nikdy nedělal, nebo to chce mít u sebe někoho, kdo už to dělal a řekne, kdy je ten správný okamžik.

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jak mám postupovat při natahování škrábané struktury? Před dvěma lety jsme zateplovali dům a natahovali jsme točenou strukturu bílé barvy. Nyní jsme se rozhodli část domu předělat na škrábanou barevnou strukturu Caparol. Stačí když poze napenetruji původní strukturu a přetáhnu ji Caparolem nebo musím postupovat systémem penetrace, lepidlo, perlinka, 2x lepidlo a Caparol?

Děkuji za vaše odpovědi

Jaký je rozdíl mezi stávající točenou strukturou a uvažovaným Caparolem? Jde vám i o změnu zrnitosti, struktury, tedy celkového vzhledu omítky, nebo jen o barvu? Pokud jde jen o barvu postačí nátěr fasády do požadovaného odstínu. Pro kompletní změnu vzhledu fasádu nejprve omyjte pokud možno tlakovou vodou, napenetrujte a do hladké plochy srovnejte lepidlem. Pak můžete nastoupit s novou strukturou. Pořád si ale říkám jestli si nepřiděláváte příliš práce.

To se stává. A stejně jako se nepovedla točená struktura se nemusí povést ani ta škrábaná, která vyžaduje ještě o trochu více zručnosti a zkušeností. O stálost barvy pokud použijete Caparol nemusíte mít obavu. Caparol platí za kvalitního výrobce. Pak ještě čím plnější odstín, tím je náchylnější ke změnám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru