Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vinotéka

Dobrý den, uvažuju o koupi malé vinotéky např http://vitriny-vinoteky.heureka.cz/baumatic-bw-18/ (jen jako příklad). Nebude hlavně sloužit ke skladování vína, ale i jiných alokoholických nápojů. Plánuju ji dát do obývacího pokoje (který je hodně vzdálený od ledničky a nebaví mě při návštěvách všechno stěhovat...)

A teď k problému... Když tak čtu o těchhle vinotékách (s Peltierovým článkem) tak je u všech problém s hlukem - ventilátor.
U všech je ventilátor ve vnitř (rozhánění studeného vzduchu) - ten asi hlasitý nebude - vypadá jako PC ventilátor.
Předpokládám že hluk půjde z venkovního ventilátoru, který chladí horkou stranu... Jaký mívá tvar (držme se výrobků baumatic)? Také jako klasický PC ventilátor?

Zvažuju koupi a překuchání na ventilátory noctua (které se mi osvědčili v PC jako zatím nejtižší).

Předmět Autor Datum
Já tyto zařízení neznám, proto se jen domnívám. V popisu výrobku se uvádí vnitřní ventilátor. O vněj…
Zerozero 20.02.2012 01:35
Zerozero
Voni tam nevědí ani o čem píšou a co prodávají. Píšou: "Absorbční systém Peltier". Tak buď absobční… poslední
Filuta 20.02.2012 02:23
Filuta

Já tyto zařízení neznám, proto se jen domnívám. V popisu výrobku se uvádí vnitřní ventilátor. O vnějším není žádná zmínka. V případě dosti velkého vnějšího chladiče, se svisle orientovanými žebry (vznik komínového efektu),by nebyl ventilátor potřeba. Domnívám se že z hlediska hlučnosti by to výrobce mohl takto konstruovat.

Voni tam nevědí ani o čem píšou a co prodávají. Píšou: "Absorbční systém Peltier". Tak buď absobční nebo peltiér, oba jsou naprosto něco jiného. Pro ten chladící výkon by se muselo z peltiérova článku odvádět daleko víc tepla, než zvládne komínový efekt. Tam by větrník měl být. Vzhledem k "absorbčnímu" systému je vevnitř kdovíco.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru