Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém v komunikaci bezdrátového termostatu Jablotron TP-60

Dobrý den,mám problém s bezdrátovýn termostatem topení Jablotron TP-60.Vlastním jej a bezproblémově používám téměř šest roků až do deď bez sebemenšího problému.Ale asi před týdnem mi začal vypovídat službu.Prostě přestal sepínat podle nastavených hodnot.Vyměnil jsem baterky,2x,resetoval.. a nepomohlo.Pomůže až to,když jej vemu a dám do místnosti s vysílačem,přes který pracuje.V návodu se píše,že by měl fungovat až do 100m od vysílače a teď je to tak maximálně 5 metrů.Nenašel by se někdo znalý mého problému a neporadil mi ,v čem by mohla býti chyba?Je to pro mne dosti podstatná věc,neboť v dnešních mrazech mají mé dcery v pokojí ráno 16 stupňů jen díky nefunkčnosti rega.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nevytekly Vám baterie do vysílače? Pokud by vytekly na vysílací obvody mohlo by dojít ke snížení výk…
Karel_ 28.02.2013 09:16
Karel_
Problém je způsoben ztrátou kapacity kondenzátorů, podobný problém mají i bezdrátová čidla Jablotron… nový
Technik kondík 24.08.2016 07:22
Technik kondík
Asi toto bude ten problém - vysušený elektrolytický kondenzátor. Po těch letech by to tomu i odpovíd… poslední
MilP 24.08.2016 09:10
MilP

Nevytekly Vám baterie do vysílače? Pokud by vytekly na vysílací obvody mohlo by dojít ke snížení výkonu.

Jak píšou ostatní nade mnou, problém může být technický (vyteklé baterie, natečená voda do vysílače, pád vysílače, chvilkové přepólování baterií a tím poškození vysílače, špatně vyfiltrované napětí ve zdroji přijímače..) nebo je prostor Vašeho bytu zarušený něčím co vysílá (bezdrátový telefon - staré myslím pracovaly na nižší frekvenci, AV vysílač, atd., prostě se nějaký vysílač mohl poškodit a mohl zarušit prostor).

Co se dělo s vysílačem zřejmě víte, pokud to jde zkusil bych jiný zdroj přijímače nebo se domluvit s nějakým známým a vzít zdroj na osciloskop nebo v něm rovnou preventivně vyměnit filtrační kondenzátory. Co se týká zarušení vzít přijímač s vysílačem jinam.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru