Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myš v zateplení domu

Dobrý den, už asi dva týdny slyšíme v jedné místnosti domu škrabání jako od myši. Hledali jsme, kde by mohla být v místnosti, nalíčili pastičky, ale nic. Nechytla se a škrábání pokračuje dál. Máme pocit, že v místnosti není. Protože to pořád zkoumáme a pátráme, zdá se nám, že to snad jde zevnitř fasády. Je možné, že se myš nějakou škvírou třeba pod parapetem okna nebo rámem okna či jinak, dostala do zateplení a škrábe v tom polystyrenu? Máte někdo zkušenost? Pokud ano, co teď s tím? Jak tu myš vypudit a zneškodnit? Prosím, kdo má nějakou radu, napište, budu moc ráda. Díky, Iva.

Předmět Autor Datum
Prozkoumat důkladně fasádu (dalekohled) a hledat škvíru, hledat v poprašku sněhu stopy, hledat myší…
čumil_old 09.02.2012 12:00
čumil_old
Jestli je na váš domek nalepený další domek, zazvoňte u sousedů, jestli neškrabou omítku před malová…
Moas 09.02.2012 13:31
Moas
Neklamným důkazem přítomnosti a druhu škodiče jsou skutečně hlavně jeho exkrementy. Na vhodné místo…
mirektatra 09.02.2012 15:42
mirektatra
Pokud je to plch, tak ten je sviňa a ten se jen tak otrávit nedá.. poslední
Andre86 09.02.2012 18:24
Andre86

Prozkoumat důkladně fasádu (dalekohled) a hledat škvíru, hledat v poprašku sněhu stopy, hledat myší hovínka - vypadají jako tmavá zrnka rýže. Musí někudy chodit a hledat jídlo.
Není fasáda načatá strakapoudem? To by se tam klidně mohli usadit vrabci a štrachat by svedli taky.
Měli jsme myš ve čtvrtém patře paneláku a bydlela v mezeře skleněné fasádní mezistěny. Do té se dostávala větrací škvírou. Patička na parapetu jí byla osudnou. Je tu ovšem nebezpečí, že se do pasti chytne zvědavá sýkorka.

Neklamným důkazem přítomnosti a druhu škodiče jsou skutečně hlavně jeho exkrementy. Na vhodné místo položte chemickou nástrahu. Může to být také kuna, nebo lasička, ty jsou citlivé na pachy, zkuste jim "zasmrdět". Někdy je vyžene i parfém, nebo petrolej. Důležité je objevit místo výskytu, nebo přísupové cesty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru