Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytápění infrazářiči

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s vytápěním domu infrazářiči. Např. www.infrazaric-ufo.cz tímto typem. Teoreticky jsem si spočítal, že by to mohlo být výhodnější než klasické plynové topení, s tím, že bych současně eliminoval vlhkost, plísně.

zajímalo by mě kolik hodin denně se tím topí nebo stačí jen pokud se v místnosti zdržuji, když to má okamžitý tepelný efekt tak není potřeba místnost temperovat?

díky za názory

Předmět Autor Datum
U "infra" nelze hovořit o vytápění místnosti, neboť pracuje na principu "dojmu tepelné pohody" u oso…
mirektatra 07.02.2012 16:31
mirektatra
S takovým vytápěním prostor pro bydlení, nebo kanceláří, jsem se dosud nesetkal, ale rád bych navští… poslední
mirektatra 07.02.2012 16:46
mirektatra

U "infra" nelze hovořit o vytápění místnosti, neboť pracuje na principu "dojmu tepelné pohody" u osob, zdržujících se v dosahu infravln, chcete-li sálání zdroje. Je výhodné a vhodné tam, kde není hospodárné, nebo možné, ohřívat kvůli pocitu tepla velké prostory. Pocit tepla se sice dostaví, ale není srovnatelný s klasickou tepelnou pohodou "obýváku", ale dochází k efektu, který znáte z podzimního táboráku, kdy byste nejraději zapálili ještě jeden oheň za zády přísedících... Na druhou stranu jej lze použít i v otevřeném prostoru u venkovního posezení, nebo jím zpříjemnit pracovní prostředí v částech velkých hal. Jeho úspora spočívá v tom, že se neohřívá masa vzduchu a zařízení v prostoru, ale sáláním se vytvoří dojem tepelné pohody u přítomných osob...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru