Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vrtání do panelu - klasika v bytě

Zdravím zdejší kutily.

Mám dotaz ohledně nářadí na vrtání do panelových zdí v bytě. Přečetl jsem všechny zdejší a jiné příspěvky na toto téma. Mám v bytě příklepovou vrtačku Bosch, tuším 600W (nemám ji teď u sebe). Koupil jsem vrtáky do panelu Bosch, jeden za 150 korun snad. Asi před měsícem jsem s nima během asi 30 vteřin vyvrtal dvě díry, naprosto bez problémů, byl jsem nadšený. Teď potřebuju vyvrtat další čtyři, do stěny v jiném pokoji, vzal jsem tentýž vrták a nejde to ani za nic. Na všech čtyřech místech se dostanu pár milimetrů a dál to jde ale šíleně ztuha. Mé dotazy tedy jsou - 1. je to normální, aby se tak drahý značkový vrták po dvou lehce vyvrtaných dírách úplně odrovnal? 2. Začal jsem přemýšlet o koupi vrtacího kladiva, nějaké to levnější od Bosch - je to skutečně takový rozdíl? Nerad bych zaplatil pár tisíc a pak zjistil, že to nejde úplně stejně.

Moc děkuji předem všem za jakoukoliv radu a komentář!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
dobr den, prosim o radu, chtela bych si v panel.byte navrtat garnyz, je mozne ze tam vede el.vedeni?…
loupak 23.05.2014 20:41
loupak
Co by delalo vedeni u okna? Klidne vrtejte, mate-li cim a vite-li, jak.
Kurt 24.05.2014 09:10
Kurt
Co by delalo vedeni u okna? Klidne vrtejte mi řekl elektrikář, když jsme lištovali EZS v jedné škol… poslední
Kachlík 27.07.2016 09:54
Kachlík

dobr den, prosim o radu, chtela bych si v panel.byte navrtat garnyz, je mozne ze tam vede el.vedeni? jak mam postupovat? bojim se a neraa bych dodtala ranu proudem a nejak poskodila vedeni. prosim poradte. dekuji email: loupancova@se
znam.cz

Co by delalo vedeni u okna? Klidne vrtejte

mi řekl elektrikář, když jsme lištovali EZS v jedné školce - asi centimetr, a byla tma všude :-D. A ještě větší psina byla, že potom musel do toho překladu zasekat krabičku - tolik jmen, co dal mě i sobě, by nepobraly matriky z půl republiky :-D.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru