Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Svislá hydroizolace

Chtěl bych si nechat podříznout dům, který má kamenný sokl do výše cca 60cm a dále je plná cihla. Z informací které doteď mám, by bylo prý nejvhodnější nechat vrazit hned pod první cihlový šár nerez plechy. Uvnitř domu už je ale někde beton na kterém je hydroizolace o 15-20cm níž než by byly budoucí plechy. Myslím si, že by bylo vhodné tyto 2 izolace spojit a vytvořit tak celek. Nemám ale vůbec představu jak svisle spojit beton s plechy, jestli se to vůbec dělá a jaký by byl technologický postup.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ďolíku, je mnoho způsob, třeba že zeď pod plechem "zeslabíte" o nějaký cm, tam dáte svislou izolaci,…
milan.cukrar 29.01.2012 13:49
milan.cukrar
Foto nemám, to je pouze úvaha, zda to jde realizovat, aby mi nekoukali ze zdi plechy a nebyly propoj…
Ďolík 29.01.2012 19:34
Ďolík
domnívám se že vlna je okolo 1,5cm svařil lepenka na plech určitě jde. a co ta podlaha a izolace tep…
milan.cukrar 29.01.2012 20:21
milan.cukrar
polystyren plánuji právě na ipu na podlaze a v bocích by měl přikrýt i tu svislou izolaci, chtěl byc… poslední
Ďolík 01.02.2012 20:52
Ďolík

Ďolíku, je mnoho způsob, třeba že zeď pod plechem "zeslabíte" o nějaký cm, tam dáte svislou izolaci, nebo nozmálně svaříte lepenku vodorovnou s plechem, pak vevnitř na podlahu položíte tepelnou izolaci a nakonec nášlapnou vrstvu...
máte nějaké foto? výkres,,,,

Foto nemám, to je pouze úvaha, zda to jde realizovat, aby mi nekoukali ze zdi plechy a nebyly propojeny s lepenkou na podlaze. Takže myslíte že když odřežu část kamenů pod plechy, že by se tam dala přivařit izolace, ohnout dolu, přivařit na kameny a dále spojit s podlahou. Já jsem se právě navařování k plechům bál, páč ty plechy co jsem viděl, mají asi 2cm vlnky a zámky, tak jsme se bál, že to tam bude špatně držet.
Mohl bych se ještě zeptat na tu tekutou hydroizolaci, tak by se natáhla na kamenou zeď jako stěrka, nebo jak to funguje.

polystyren plánuji právě na ipu na podlaze a v bocích by měl přikrýt i tu svislou izolaci, chtěl bych ho dát jakoby do takové vany, kde okolo bude ipa. Nevím jestli je to dobře, ale jinak mne to nenapadlo.
Mohl bych se ještě zeptat na tu tekutou lepenku - nikdy jsem s ní nedělal, ale kdybych vytáhl lepenku z podlahy i kus na kamenou zeď, tak 5cm pod plechy, tak šlo by to spojit touto nějakou tekutou lepenkou?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru