Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pach dehtu?

Ahoj odborníci, nedá mi to a spíše mě k tomu velí nutnost abych vás poprosil o radu. Topím starým kotlem na tuhá paliva - ořech 1. Komín mi de vlastně obyvákem, kde mám ji krb. V boční části zdiva, za kterou ten komín vede, je uprostřed takové víko - kolem dokola toho víka, se mi v pár místech udělaly malé praskliny a začal jema unikat kouř. Na povrchu toho víka se udělaly takové malinkaté kuličky, které když člověk rozmáčknul byly tekuté a smrděly. Zatěsnil jsem ty škvíry a v pohodě. včera večer,když jsem šel do 1. patra, tak jsem zase cítil ten dehtový smrad. Na chodbě z jedné strany od komína jsem pčičuchl ke zdi a ta celá smrdí. Další tři však ne. co s tím?
(omlouvám se za pravopis, pospíchám do práce.)
Děkuji za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rozhodně bych pozval i kominíka, ať prověří průchodnost kouřovodu. Kdy byla naposledy revize?
touchwood 29.01.2012 10:05
touchwood
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, také mám problém s krbem, kdyz se zatopi tak je vše bez zápachu,al…
m.v. 29.01.2012 12:37
m.v.
Kominíka volám každý rok. Ale oficiální revize s papírem to není, to platit nebudu. Vždy mi za stovk…
MacaRoman 29.01.2012 20:33
MacaRoman
Martino, pokud máte krbovou vložku, tak je dobré nechat otevřený primární nebo sekundární vzduch a n… poslední
Matyas xl 30.01.2012 21:04
Matyas xl

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, také mám problém s krbem, kdyz se zatopi tak je vše bez zápachu,ale po vychladnutí krbové vložky je všude strašný smrad po popelu,čím to může být? komín uspaný neni,krb jsem vyčistila,ale zápach furt přetrvává.Děkuji za radu ?Martina

Martino, pokud máte krbovou vložku, tak je dobré nechat otevřený primární nebo sekundární vzduch a nikdy to úplně nezavírat. Jednak to zabraňuje případné korozi uvnitř vložky a mohlo by to pomoci i tak,že ten zápach bude neustále vysávan komínem ven a do místnosti se potom nic nedostane.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru