Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Posunutí otvoru do komínu

Budem kupovat druhá krbová kamna s teplovodním výměníkem. Jsou o něco měnší a potřeboval bych aby mi nehřála trubka ( kouřovod ) do místnosti. Je možné zazdít původní otvor (zděř) do komína a vybourat ho o metr níž aby šli spaliny přímo do komína? Je to komín s pálených cihel. Mám namysli aby se třeba na tom zazděném místě něco nepokazilo nebo tak něco. Prosím o radu..... Nemám s tím zkušenosti

Předmět Autor Datum
Nejsem kominík, ale problém bych v tom neviděl. Ta roura vám ale bude stejně hřát, ale né už tolik.…
Blackmoon 15.01.2012 11:09
Blackmoon
Zatím na vyvložkování nemáme...Ale v budoucnu určite...ani nevím kolik to stojí ... Bylo byto cca 8m…
samkolacek 15.01.2012 12:18
samkolacek
Záleží na tom, jestly by se to muselo frézovat. Ty vaše nové krbovky mají určitě nějaký předepsaný p…
Blackmoon 15.01.2012 12:54
Blackmoon
kamna budou mít průmě 130. Kamna jsou s teplovodním výměníkem a budou stát v obýváku a budou vzduche…
samkolacek 15.01.2012 13:38
samkolacek
To nebude problém,já něco podobného budu dělat taky a kominík mi řekl, že to je v pohodě. A ještě zv…
tomassyr 15.01.2012 21:38
tomassyr
Já budu dělat něco podobnýho a kominík nic nenamítal,když jsme se o tom bavili akorát mi řekl, že je…
tomassyr 15.01.2012 22:50
tomassyr
Mockrát děkuji za odpověď. poslední
samkolacek 16.01.2012 07:32
samkolacek

Nejsem kominík, ale problém bych v tom neviděl. Ta roura vám ale bude stejně hřát, ale né už tolik. Díru normálně zazdít. Osobně bych si nechal vyvložkovat komín pro klid duše. Musím ještě dodat, že toto jsem taky dělal. Koupili jsme barák a na původní Klubky jsme dávali krbovky a taky jsme museli jít dolů a vše bylo v pohodě. Jediný problém nastal, když jsme začali topit dřevem, že od shora komínu vylézal spárama dehet a teklo to dolů, tak jsme nechali vyvložkovat komín a je pokoj.

Zatím na vyvložkování nemáme...Ale v budoucnu určite...ani nevím kolik to stojí ... Bylo byto cca 8metrů průměr 130 nebo 150 kouřovod. Mockrát děkuji za radu.. Chci hlavně aby nešlo přebytečné teplo z trubky do místnosti... Hodně nám to pomůže.. I když to bude jenom o metr kkratší...

Záleží na tom, jestly by se to muselo frézovat. Ty vaše nové krbovky mají určitě nějaký předepsaný průměr kouřovodu a ten musí mít i komín, jinak hrozí problémy. Vyvložkování a vyfrézování komínu je rychlé. Je to za dopoledne hotové. Jinak cena i s frézováním se pohybuje okolo 2500,-/za metr.
Proč nechcete teplo z trubky do místnosti? Je to úspora.
Tím, že budete mít zadní vývod a počítám, že krátký od kamen vám to nebude tolik z roury sálat. Řekl bych tak zhruba že se dostanete na hodnotu 1/5 z původního zapojení.

kamna budou mít průmě 130. Kamna jsou s teplovodním výměníkem a budou stát v obýváku a budou vzduchem vytapet 3 místnosti kde budou i radiátory s termohlavicemi. A další 4 místnosti budou jenom teplovodně. Proto co nejkratší kouřovod. Kdyby to nestačilo topit sálavě tak bych otevřel radiátory. Kamna budou mít horní vývod tak jak ty co jsou na obrázku. Bude to stejně zapojení kouřovodu akorát ho chci níž.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru