Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak a čím přilepit lino na zeď jako obklad?

Zdravím všechny kutily,
mám prosbičku,kdo by mi poradil jak a čím přilepit lino na zeď(beton) plochu cca 2x1,5 m?Zvažovali jsme obklady,ale na chatičku zbytečně moc drahé a studené,lino je omyvatelné a postačí nám jako obklad v kuchyni.Popř. jakým jiným levným a omyvatelným materiálem obložit tuto plochu?Děkuji za rady...;-)

Předmět Autor Datum
Lino se lepí chemoprénem, jak na podlahu, tak i na stěnu. Jiný levný omyvatelný materiál? V Horním B…
Filuta 06.01.2012 00:58
Filuta
Jako lepidlo se mi jeví nejvhodnější asi kontaktní lepidlo typu Alkaprén, Chemoprén, nebo podobné. N…
Zerozero 06.01.2012 01:02
Zerozero
na lino bych se vykašlal - nejlevnější obklady se dají pořídit kolem 90 Kč za metr, lepidla musí na…
kuchtik00 06.01.2012 09:05
kuchtik00
a nebo když už opravdu co nejlevnějc, tak bych zkusil různý prodejny s obkladama, klidně i bau bau a…
kuchtik00 06.01.2012 09:09
kuchtik00
Moc Vám všem děkuji za rady,ano oklady jsme původně chtěli,ale časem chceme kuchyň celou předělávat…
Saliven 06.01.2012 13:19
Saliven
Chemopren poslední
Eva Lotta 20.05.2012 14:02
Eva Lotta

Lino se lepí chemoprénem, jak na podlahu, tak i na stěnu. Jiný levný omyvatelný materiál? V Horním Bachu prodávají papundeklové desky, z jedné straně lakované s dekorem různých dlaždic či tapet. Jsou omyvatelné. IMHO ale klasické obkládačky (seženeš i bazarové a ve výprodejních akcích lacině) vyjdou nejlevněji na rozdíl od předchozího nejdéle vydrží.

Jako lepidlo se mi jeví nejvhodnější asi kontaktní lepidlo typu Alkaprén, Chemoprén, nebo podobné.
Natřít zeď i lino, nechat zavadnout a přilepit. Nutno se strefit na správné místo na první pokus. Hned drží, korekce polohy není možná.
-- Koukám, než jsem to nadatloval, Filuta mě předešel:-)

na lino bych se vykašlal - nejlevnější obklady se dají pořídit kolem 90 Kč za metr, lepidla musí na obložení kuchyně stačit jeden 25kg pytel za stovku a spárovačka cca 70kč a ještě zbyde. podle mě to vyjde levnějc než lino a životnost nesrovnatelná! sice to dá víc práce, ale za ten výsledek to stojí. a nebojte se toho, tenkovrstvý obkládání není žádná věda, řezačka se dá běžně půjčit za pár korun, případně stačí i diamant na řezání skla a kombinačky. při troše pečlivosti to zvládne i laik, nic na tom není. koupit křížky, našroubovat pod začátek obkladu lať podle vodováhy, a jedem.. :-) vždyť je to kuchyň, tak tam toho zas není tolik..:-)

Moc Vám všem děkuji za rady,ano oklady jsme původně chtěli,ale časem chceme kuchyň celou předělávat včetně bourání příčky,tak to lino se nám zdálo jako jednodušší řešení na nějaké přechodné období lepší.Strhnout lino asi bude lepší,než sekat dlaždičky.Ještě zvážíme a díky!!!:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru