Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno protékajíci baterie (ještě jednou) + nastavení duomixu

Už jsem se o tom tady zmínil.Při puštění vody mi protéká voda pod pákou.Byl jsem přesvědčen že je to kartuš.Ten "Jarin" ve specializovaným obchodě mi však tvrdil že mám kartuš blbě dotáhlou.Kartuš je dotáhlá hasákem nafest.Pamalu je strhaná ta matice.Ale stejně jsem ojel zuby šroubku kterej drží páku takže baterku už nerozdělám.Odseknout to nejde.Flexou se tam taky nedostanu.Když buch usekl hlavičku tak by mi tam ten šroub stejně zůstal.jedině pak odvrtat.To už je lepší koupit novou baterku.
Duomix : Je jasný že jak mám nastaven čtyřcestnej ventil tak podle toho se mi tolik horký vody vrací zpět do kotle.
1.Má vliv nastavení duomixu na kotel ? Čím víc je nastaven,tím víc kotel se ničí ?
2.Nastavení podle venkovní teploty.V pokoji chci třeba stále 22 stupňů.Je třeba s duomixem hýbat ? Když je nižší teplota venku tak na 5,když sou mrazy tak třeba na 7.
3.Má vliv doumix na teplotu v pokoji a spotřebu plynu ? Když chi stále oněch 22 st.Teplotu si nastavuji pokojovým termostatem.Jede kotel stejnou dobu když je duomix na 5 nebo na 7 když mám termostat na těch 22 st.?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nechápem tvoj dotaz o nastavení duomixu. Je to regulačný ventil a o jeho posúvanie sa má starať serv…
Joseph 29.12.2011 13:12
Joseph
Mám jen duomix.Proč dokupovat servo+regulátor.Popravdě,nevím nač to je.X lidí nemá ani duomix.Teplot…
habin 29.12.2011 16:40
habin
Proč dokupovat servo+regulátor.Popravdě,nevím nač to je.X lidí nemá ani duomix. X lidi skutočne duo…
Joseph 29.12.2011 17:08
Joseph
Mám plynovej kotel,klasický plochý radiátory.Duomix je tam X let a vždy se topení řídilo duomixem.Kd…
habin 30.12.2011 18:06
habin
Ak máš plynový kotol, pôvodný zámer bol regulovať teplotu v kotli, aby neklesala pri chode kotla pod…
Joseph 30.12.2011 18:35
Joseph
tomuhle co jsi napsal "Tvoje otázky že "3" a "7" ... sú nezmyselné ... štítek je možné obrátit. Povo…
habin 30.12.2011 18:44
habin
Štítky sú z výroby potlačené z oboch strán. Ako sa to nakonec smontuje je vecou náhody, nakolko poča…
Joseph 30.12.2011 18:53
Joseph
Tak to sem si nikdy nevšiml že je to oboustraný.To tada můžeš dát při montáži jak chceš ? To je pak…
habin 30.12.2011 19:04
habin
Ne, není jedno, jak se tam štítek namontuje! Štítek je sice oboustranný, ale každý obrázek je odlišn…
mirektatra 02.01.2012 16:37
mirektatra
Když se ko kotli dával duomix kterej je tam furt tak mi balo myslím 14 - 16 let.Takže sem u tý montá…
habin 02.01.2012 16:42
habin
Nastavení štítku je jednoduché: po sejmutí ovládacího plastového knoflíku/kovové páčky (dle typu) je…
mirektatra 02.01.2012 16:53
mirektatra
Já ten duomix neřeším.Má vliv přece jen na to jak horká voda mi jde zpět do kotle poslední
habin 02.01.2012 19:48
habin

Nechápem tvoj dotaz o nastavení duomixu. Je to regulačný ventil a o jeho posúvanie sa má starať servo, regulačná jednotka sa už postará o správne nastavenie podla zadaných parametrov a teplôt.

Typické použitie je:
- udržiavať teplotu v kotli nad 55 st C u plynových kotlov, zabrániť kondenzácii
- udržiavať teplotu na max cca 30 st u podlahového kúrenia

Ty máš instalovaný duomix a nemáš servo + regulátor ? Bude zrejme potreba to dokúpiť .... :puff:

Mám jen duomix.Proč dokupovat servo+regulátor.Popravdě,nevím nač to je.X lidí nemá ani duomix.Teplota vody v kotli se udržuje kolem 70 st.Když je duomix na 7.
Ale ten dotaz zněl jasně.Jestli dávat duomix třeba na 5 když je venku kolem 0 a když je venku -10 tak ho dát třeba 7.A jestli kotel topí víc když je ten duomix na 5 (aby se pokoj vytopil na požadovanou teplotu) a pokojová teplota je nastavena na 22 st.Řekl bych ale že ať mám duomix na 5 nebo na 8,venku ať je 0 nebo -10 kotel bude topit pořád stejně

Proč dokupovat servo+regulátor.Popravdě,nevím nač to je.X lidí nemá ani duomix.

X lidi skutočne duomix nemá, ani ho nepotrebujú. U jednoduchého topení, klasický kotol na tuhé palivo a vykurovacie telesá, radiatory, skutočne by bol k ničemu.

Duomix sa instaluje do systemu pre neco. Ak nevieš k čemu ho tam máš, možno ho nepotrebuješ. S istotou to nevedno, nejak si opomenul zmieniť sa o tom, aký kotol, aké topné telesá máš.

Mám plynovej kotel,klasický plochý radiátory.Duomix je tam X let a vždy se topení řídilo duomixem.Když ještě nebyl pokojovej termostat.Když bylo venku teplo tak se dal duomix třeba na 3,při mrazech i na 7.Teď je to přece jedno.Je pořád na 7,termostat nastavenej na těch 22 st ať je venku ja chce.Já chtěl jen vědět jestli má vliv na spotřebu plynu to jestli ho mám na 4 nebo na 7.Teď vidím že je to jedno a se spotřebou plyu to nemá nic společnýho

Ak máš plynový kotol, pôvodný zámer bol regulovať teplotu v kotli, aby neklesala pri chode kotla pod 55 st C. Má sa tak diať automaticky.

Činnosť regulátora je jednoduchá. Kotol sa zapne, plyn horí, všetok obeh vody z výstupu kotla smeruje nazad do vratnej vody s cieľom čo najskôr dosiahnuť teplotu 55 st C, kedy už nedochádza ku kondenzácii pár na stenách výmenníka. Zvyčajne sa tak udeje za dva - tri minúty. Po dosiahnutí spomenutých 55 st C, servo má postupne otvárať a teplo jde do topného systému. Samozrejme regulátor vie zvyčajne toho omnoho viac. No uvedená činnosť je základná. Pre uvedený účel sa duomix montuje.

Tvoje otázky že "3" a "7" ... sú nezmyselné ... štítek je možné obrátit. Povolíš maticu, stiahneš páku, povolíš dva skrutky na upevnenie serva, špičkou noža zajdeš pod a odobereš štítek ... nasadíš naopak ... a to co bolo "3" bude na obrátenom štítku "7".

tomuhle co jsi napsal "Tvoje otázky že "3" a "7" ... sú nezmyselné ... štítek je možné obrátit. Povolíš maticu, stiahneš páku, povolíš dva skrutky na upevnenie serva, špičkou noža zajdeš pod a odobereš štítek ... nasadíš naopak ... a to co bolo "3" bude na obrátenom štítku "7" nerozumím.Proč bych to měl dělat ? Ale vše je OK,až na to že dnes protekla voda ze stoupaček

Štítky sú z výroby potlačené z oboch strán.
Ako sa to nakonec smontuje je vecou náhody, nakolko počas zvárania potrubia, teda ak nemáš prevedenie s prírubami, ale asi nie.
Teda počas zvárania sa všetky vnútornosti duomixu vyberajú, inak by vyhorel tesniaci krúžok a taktiež farba na tom štítku ... ako to chlapík, montér, nazad namontuje je skutočne náhoda. Moje skúsenosti hovoria že s logikou zapojenia rozvodu to má málokedy co spoločné ...

Preto tvoje otázky: "3" , "7" sú nezmyselné ...

Ne, není jedno, jak se tam štítek namontuje! Štítek je sice oboustranný, ale každý obrázek je odlišný, protože je i odlišná možná montáž ventilu do systému. Po instalaci duomixu se namontuje navrch ta verze potisku, která je příslušná pro konkrétní způsob zapojení ventilu.

Nastavení štítku je jednoduché: po sejmutí ovládacího plastového knoflíku/kovové páčky (dle typu) je na hřídelce patrná ploška, nebo zářez. Ten ukazuje nastavení vnitřní clony, která přivírá jednu z větví. Podle toho, jak je ventil nainstalovaný do soustavy, nastaví se clona a při otevření kotlové větve (a současném uzavření topné větve) se nastaví obrázek na štítku na "nulu" takovou stranou nahoru, aby při úplné opačné poloze ukazovala ovládací páčka na maximum.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru