Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Koupě flobertky

Jak čtu tuhle diskuzi musím se smát. Jeden opálenec obvykle problém nenadělá. Větší grupa se nezalekne ani pistole - z vlastních zkušeností! To by jsi musel nosit brokovnici a mít černou kuklu na hlavě aby tě pak neudali. Nejlepší obrana je zdrhnout. Když není zbytí a útočník je jeden - teleskopický obušek. V případě obrany střelnou zbraní nejlépe .45 a být velmi velmi velmi rychlý a velmi přesný a mít jasno, že cílem je ho imobilizovat = vážně zranit.
Při takových střetech je v krvi plno adrenalinu a i když dotyčný chytne 5 ran devítkou, bude klidně pohyblivý a co víc, dokonce o tom nemusí ani vědět. Navíc k obraně pistolí dojde v drtivé většině případů, až když je opravdu horko a útočník za krkem. Bohužel vytáhnout, odjistit, zacílit trvá i mistrovi dlouho. Nemluvě pak amatérovi. Takže stejně tě pak sejme buď ručně a nebo kudlou. Takže ani zastrašovací účinek nemá význam.

Ono totiž když do někoho střelíš a neprokáže se, že tě opravdu ohrožoval na životě, jdeš sedět.
Vytáhneš i tu pitomou napodobeninku a jak na svini ho trefíš do oka a další průser je venku.
Nemluvě o tom, když netrefíš a sejmeš někoho jinýho ať pistolí nebo flobertem nebo vzduchovkou.
V průseru se nezkušenému a netrénovanému jedinci klepou ruce - míření jde někam, racionální uvažování taky. Pak můžeš velice litovat, že jsi s sebou nosil střelnou zbraň. Případně budeš pod drnem, protože jak někdo vytáhne pistoli a v okruhu je někdo, kdo ji má taky, použije ji velmi ochotně.


K přesnosti - pistole je v rámci mezí přesná od řady "Standart" a samozřejmě "Competition", délka hlavně alespoň 120 mm a nejlépe subsonic střelivo. Flobertky, malé vzduchovky, subcompacty(na výjimky),... jsou na úrovni derringerů. Pokud přesnou střelbu s levným provozem, bral bych malorážku. V opačném případě si přesnosti moc neužiješ. Spíše budeš doufat v štěstí. Zůstaň u vzduchovky a ušetříš. Ty návrhy jsou na nic

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny