Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vybíráš podle postele, podle toho, jak se ti na ní leží, podle osobních preferencí a v neposlední řa…
Prasak 01.12.2011 06:45
Prasak
Ďakujem. Veľmi mi to pomohlo v prvotnej orientácii. Prajem pekný večer. poslední
pilot 02.12.2011 19:05
pilot

Vybíráš podle postele, podle toho, jak se ti na ní leží, podle osobních preferencí a v neposlední řadě podle peněženky.

- podle postele - nejen rozměry, ale i podle roštu. Já mám právě pevný rošt, takže jsem chtěl matraci vysokou, když máš lamelovej (pružnej) rošt, nemusí být tak vysoká. Ale není to pravidlo, jen to tak já považuju za lepší.

- jak se ti na ní leží - lehni a uvidíš, někdo chce tvrdší, někdo měkčí, někdo nesnáší pružinový matrace (třeba já), takže jsem chtěl pěnovou. Někomu vyhovují zónové matrace, kdy je prostředek vyztužen, zatímco místo na nohy a hlavu je měkčí.

- osobní preference - tam je toho moc, volba materiálu, povrchu, olemování okrajů, sundávací potah, možnost otočení matrace (letní vz. zimní strana).

- ještě k pružinovým matracím - tady bych bral asi jediný druh, tedy matrace s tzv. taštičkovými pružinami, kdy je matrace tvořena mnoha malými pružinami, kdy je každá zabalena do vlastního obalu, takže jsou na sobě nezávislé a při lehnutí se neprohne celá matrac, ale jen místo, kde je zatížena.

- peněženka - prostě kolik máš peněz. Jestli máš málo, tak prostě koupíš levnější matraci. Musíš počítat s nižším komfortem a s největší pravděpodobností i s nižší životností.

Já jsem asi před 8 lety zvolil matrace (neberte to jako reklamu, ale jen jako dobrou zkušenost) Per Dormire, řada Watterline (tato se už nevyrábí). Jedná se o matrace asi 20cm vysoký, ze studenýho latexu, s tvrdším jádrem a měkčí polehovou vrstvou, tedy měkký na dotek, ale dostatečně pevný na lehnutí. Žádný zátěžový zóny, po celé délce stejný. Po těch letech už jsou trochu měkčí, než původně, zvláště manželka to má trochu proležený, protože furt ležela jen na kraji postele, jak si brala synka do postele.

Ale jak jsem psal - je nutný si to osahat, ideálně na to lehnout. Takže si udělat výlet a obejít obchody. Doporučuji jich obejít víc, našel jsem tak obchod, kde jsem ty samý matrace koupil o tisíc Kč na každou levněji, než jinde.

Zpět do poradny Nahoru