Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Seřízení pantů na kuchyňské lince

Všem hezký večer,

potřeboval bych seřídit dvířka v kuchyňské lince a obracím se na Vás z žádostí o pomoc. Potřeboval bych vysvětlit co který šroubek dělá. Tedy jsou tam jen dva ale nerad bych to roz-šteloval ještě víc než je to teď. Některé dvířka jsou posunutá nahoru a některá do strany a všechny nedovírají. Myslel jsem že ten malí tlačí na tu pružinu ale když jsem z jedním zkoušel pohybovat, nezdálo se že se něco mění, proto se raději obracím na někoho kdo ví co dělá a bude tak hodný že mi to vysvětlí :-)

Předem moc děkuji za Vaši radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to prosté. Ten větší šroubek by možná mohl vyřešit nedovírání. Zcela povolit malé šroubky, pak ty…
sHpy00n 27.11.2011 01:02
sHpy00n
Dobrý den, prosím o radu, mám na dveřích u skříně panty 4, zkouším podle rady povolovat dva horní a…
Alassea 02.08.2014 10:26
Alassea
Jedná li se o skříň, pak je nutné, aby se usadila.Ve dně korpusu jsou většinou umístěny aretační nož…
Henessy 02.08.2014 12:41
Henessy
Díky moc, paráda :-) poslední
Alassea 02.08.2014 14:59
Alassea

Je to prosté. Ten větší šroubek by možná mohl vyřešit nedovírání. Zcela povolit malé šroubky, pak ty velké, dvířka lehce popotáhnout směrem ven ze skřínky a opět dotáhnout. Malými šroubky pak doladit postavení dvířek v zavřeném stavu. Když dotahuji malý šroubek na horním pantu a na dolním povoluji, dvířka se svěšují, když naopak, dvířka se zvedají. Když budu oba malé šroubky najednou rovnoměrně dotahovat, posunuji celá dvířka k protějším a zmenšuji spáru mezi nimi. Při povolování se spára zvětšuje. Fakt je to jednoduché, jen je třeba si to odzkoušet.

Dobrý den, prosím o radu, mám na dveřích u skříně panty 4, zkouším podle rady povolovat dva horní a utahovat dva dolní šroubky, u druhých dveří naopak, ale pořád jedno křídlo dveří je o trochu výš než druhé. Je nějaký jiný trik, pokud je pantů takto víc? Předem moc díky za radu, K.

Jedná li se o skříň, pak je nutné, aby se usadila.Ve dně korpusu jsou většinou umístěny aretační nožičky se šrouby pro vyrovnání nerovností podlahy. Nemají li je, je nutno rohy vypodložit, aby dveře lícovaly. Zavřete skříň a zkuste s ní pohýbat. Uvidíte, co to dělá s dveřmi. Pak povolte vnitřní panty a seřiďte dveře horním a dolním pantem viz výše.Potom dolaďte vnitřní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru