Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
silová elektřina, silový proud - lidový výraz bez jednoznačnej definicie, pre dodávku eventuálne odb…
Joseph 13.11.2011 00:28
Joseph
Tak přesně tohle jsem si myslel...jde mi o to,že na vyúčtování od Čezu je spotřeba silové el.,ale na…
Dotaz 13.11.2011 01:12
Dotaz
Opravdu by nemělo být tak duševně namáhavé ta dvě slova napsat do vyhledávání a přečíst si to, s cir…
karel 13.11.2011 01:34
karel
To Karel:Ty prosím tě vůbec nikomu neodepisuj.Jsi neuvěřitelně arogantní člověk.Zneužíváš postavení…
Dotaz 13.11.2011 09:44
Dotaz
Ujišťuji Vás, že uživatel karel nemá na Kutilské větvi žádné postavení "admina nebo co to tady vlast…
Kurt 13.11.2011 09:48
Kurt
To, že jste si potřebné informace mohl rychleji najít sám bez pokládání dotazu je prostě fakt. Na c… poslední
Rce 21.03.2017 22:56
Rce

silová elektřina, silový proud - lidový výraz bez jednoznačnej definicie, pre dodávku eventuálne odber el. energie pre energeticky náročnejšie zariadenia, pôvodne myslené hlavne trojfázové pripojenie elektromotorov.

V dobách dávnych, pradávnych, okolo roku 1920-1940, počiatok masovej elektrifikácie, hlavným využitím elektriny v domácnosti bolo osvetlovanie.
Elektrina bola neskutočne drahá a iné spotrebiče pre masové použitie neexistovali. Spotrebiče ako žehlička, vysávač, ohrievače, chladnička, atď, mali ešte len vzniknúť a rozšíriť sa. Napojenie nehnuteľností bolo temer vždy jednofázové.

Trojfázové pripojenie si zriaďoval len ten, kto potreboval pripojiť elektromotor.

Tak odtiaľ ten výraz silová elektrina = silná elektrina, trojfázová, pre elektromotor, silný elektromotor ..... ;-):puff:

Opravdu by nemělo být tak duševně namáhavé ta dvě slova napsat do vyhledávání a přečíst si to, s cirkulárkou to vážně nesouvisí.

Silová elektřina je vlastní odebraná elektřina, která byla dodána do vaší domácnosti. Častěji je tento pojem užíván od roku 2006, kdy došlo v českých domácnostech ke změně způsobu vyúčtování platby za elektřinu. Na základě požadavku Energetického regulačního úřadu (ERÚ) se totiž platba za elektřinu rozdělila do několika částí – jednou z nich je právě platba za silovou elektřinu.

To Karel:Ty prosím tě vůbec nikomu neodepisuj.Jsi neuvěřitelně arogantní člověk.Zneužíváš postavení admina nebo co to tady vlastně jseš a z velké většiny všem píšeš odpovědi typu kterou jsi napsal mě.Pokud tě nějak obtěžují dotazy lidí co se tu ptají,tak při tvé inteligenci by jsi se mohl a měl nad naší "hloupostí" povznést.

Ujišťuji Vás, že uživatel karel nemá na Kutilské větvi žádné postavení "admina nebo co to tady vlastně je" a tedy zde nemá co zneužívat.
To, že jste si potřebné informace mohl rychleji najít sám bez pokládání dotazu je prostě fakt. Na druhou stranu - informace uvedené v tomto tématu mohou v budoucnosti posloužit těm, kteří budou hledat.
Pokud je tímto Váš dotaz vyřešen, klikněte prosím na zelené zatržítko umístěné u Vašeho prvního příspěvku v diskuzi.

To, že jste si potřebné informace mohl rychleji najít sám bez pokládání dotazu je prostě fakt.

Na co tady ta poradna teda je? Všechno se dá najít Googlem. Zavřete to a dejte sem ceduli: Hledej Gůůůůůglem a máte peníze bez práce. A že je Karel arogantní k začátečníkům, je neoddiskutovaltelný fakt. Vím a uznávám, že Karel je chytrý člověk a vtipný, leč uživatel, který ví prd a proto se ptá, dostane kousavou odpověď která ho nepobaví ale nasere. Dělá to Karel pro pobavení P.T. obecenstva? V tom případě dělat si srandu z tazatele není vtipné, to je sprosté.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru