Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Můžete mi, prosím, doporučit nějaký vysavač s vodní filtrací? Zhruba do nějakých 6000 Kč max. Díky z… nový
keczmen 03.12.2011 10:44
keczmen
Dtest naposledy testoval vysavače vloni, dám sem krátké info z jejich webu, zbytek informací si najd… poslední
TNT 03.12.2011 18:42
TNT

Dtest naposledy testoval vysavače vloni, dám sem krátké info z jejich webu, zbytek informací si najděte vlastním způsobem. (Robotické vysavače úplně propadly)

Jen tři velmi dobře zadržují prach

Když už se vám podaří prach z koberců a podlah odstranit, je třeba, aby zůstal tam, kde má, tedy v sáčku nebo prachové nádobě vysavače. K tomu kromě sáčků a nádob samotných slouží důmyslný systém filtrace. Stále více levnějších vysavačů je vybaveno HEPA filtry. Tyto filtry jsou sice velmi účinné, ale pokud prach uniká z vysavače jinudy než přes filtr, je kvalitní filtr k ničemu. Třeba u modelu Fagor VCE 406. Vybavení HEPA filtrem zkrátka není zárukou kvalitní filtrace.
Zárukou kvality není ani deklarace „určeno pro alergiky“, jak opakovaně dokazují vysavače značky Dyson. Model DC 29 Allergy má sice filtraci hodnocenou »dobře«, ale selhává ve vysávání prachu na kobercích. Pokud se prach do vysavače nedostane, není divu, že z vysavače jde čistý vzduch.
Vysavače s bezsáčkovou technologií patří do nižšího cenového segmentu a tomu odpovídá i jejich kvalita. Žádný z testovaných bezsáčkových vysavačů nezískal hodnocení „dobře“.

Zpět do poradny Nahoru