Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zatížení střechy

Dobry den,
dostala se mi do ruky knížka z roku 1972. Pojednává se v ní o opravách střech a krovů. V kapitole dimenzovámí části krovu se píše:

Zatížení sněhem se uvažuje při nadmořské výšce do 600 m 75 kg/m2 (u střech o sklonu větším než 40 stupňů pouze 50 kg/cm2), zatížení větrem je v závislosti na výšce nad územím (např. pro výšku 5 m - 60 kg/m2, 10 m - 80 kg/m2), obojí na celou plochu střechy. Zatížení lidskou postavou se počítá jako bodové hodnotou 100 kg.

Chtěl bych se zeptat, jestli to plati i nadále a nebo, jestli je v tomto změna. Je mi jastné, že se musí vzít v úvahu i zatížení případné izolace a ruzných desek, která se můžou použít v případě vestavby.

Taky si nejsem jist jestli není tisková chyba v první závorce (u střech o sklonu větším než 40 stupňů pouze 50 kg/cm2)

Děkuji za odpovědi

Pepa

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja jsem to tu nepresne napsal. Jedna se mi oto, jestli se pocita zatizeni strechy nad 40 stupnu tech… poslední
Maly Pepa 31.10.2011 22:05
Maly Pepa

Ja jsem to tu nepresne napsal. Jedna se mi oto, jestli se pocita zatizeni strechy nad 40 stupnu tech 50 kg/m2 Jedna se mi oto, ze nas ucili a nebo jsem se nekde docetl ze pri sklonu krytiny nad 45 stupnu se na ni nedrzi snich. Tudiz by se nemuselo pocitat zatizeni snehem. A taky mi zajima, jestli se pocita plocha strechy a nebo pudorys strechy pro vypocet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru