Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknutoVyřešeno Likvidace potkanů

Dobrý večer, asi pře 14 dny jsme zjistil, že v našem RD v uhelně něco šustí, otevřel jsem dveře a rozsvítil a když po mně vyběhl potkan, tak jsem blekurychle zhasl a zabouchl ,, nedobytné,, plechové dveře.
Po víkendu jsem zašel zakoupit nějaký přípravek na potkany. Koupil jsem Ratimor-měkká návnada, ale po cca 7 dnech stále nic. Pořád tam něco rachotí a zdá se, že jich je více, poprvé jsem viděl jen jednoho.
Přípravek jsem aplikoval vzhozením skrze jinak krytou ventilační šachtu, dveře otevírat nebudu, takto je držím na místě, takže nemohou nikam. Mám podezření, že se prokousali od sousedů, ale Ti tam prý nic ve sklepě neviděli.

Otázka zní, co proti nim nasadit, než jich bude třeba 20? Přípravek s látkou na ředění krve viditelně nepomáhá. Škoda, že se tam nemohu lépe dostat. Dveře otevírat nechci, tak jedině něco zase vhodit ventilačkou, či skrze poklop na uhlí. Taky mě napadl odstřel pomocí vzducovky, ale tou se skrze poklop bude špatně střílet a ještě hlavou dolů. Poradíte? Díky moc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nevím jak na potkany ale na myši v zahradní chatě to účinkovalo. Použil jsem pískátko. Protože jsem…
Yarda 10.10.2011 09:00
Yarda
Tak přesně tenhle způsob je mi sympatický :-).
Honza K. 10.10.2011 10:44
Honza K.
Zdravím, tak Ratimor zaúčinkoval, nikde ani potkan a dokonce ani mrtvý. Asi si to všechno natahali d… poslední
tr 16.10.2011 16:21
tr

Nevím jak na potkany ale na myši v zahradní chatě to účinkovalo. Použil jsem pískátko. Protože jsem líný něco dělat, vzal jsem káču co když se roztočí tak hraje a bliká - koupil jsem ji na vietnamské tržnici a syny už omrzela. Odstranil jsem blikátko, aby nevybíjelo baterku, místo knoflíkové baterky jsem připojil dráty, z zvenku dal jeden monočlánek "buřt" a zkratoval jsem odstředivý spínač, aby to vyhrávalo furt. Na jeden monočlánek to vydrží vyhrávat hlodavcům nejméně měsíc.

Zpět do poradny Nahoru