Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem omítka na panel

Dobrý den ve spolek.

Rád bych v paneláku strhal tapety a holý panel něčím zaomítal. Ve starších příspěvcích jsem četl o keraštuku, ale přišlo mi to trochu složitější. Jako jednodušší mi přišla sádrová omítka. Co si myslíte vy? Pokud porovnám náklady, vyjde mne sádrová omítka výrazně dráž a s malými přínosy než třeba zmiňovaný keraštuk? Je případně ještě nějaká snadná a levná třetí varianta?

Pokud bych se rozhodl třeba pro sádrovou omítku, je nutné před začátkem nějak podklad připravit (zdrsnit, zalepit póry v betonu) nebo stačí jen čistý panel, který se rovnou napenetruje? V kuchyni jsem se na omítání vykašlal, jen napenetroval a maloval prolux plastikem. Teď toho lituji, protože ty póry nešly většinou vůbec přetřít a zeď vypadá jak vypadá. Sádrování nebo tmelení pór panelu nepřipadá v úvahu, to jsem již zkoušel a je to nekonečná práce.

Jaké náčiní a co vše (krom zedníka :-) kterého nezavolám dříve než to celé nezmrvím) bude dále potřeba? Velké ocelové a plastové hladítko, ...?

Předem moc díky za rady

Abych nezapomněl, zdroj ze kterého jsem vizuálně čerpal http://loskutak.nova.cz/clanek/stavime/sadrova-int erierova-omitka.html :o)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny