Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem oprava vydroleného betonu

Ahoj lidi, musel jsem strhnout staré lino, a samozřejmě se s tím i vyloupal starý beton. A někde i do hloubky až 2 cm a ve větší ploše. Otázka zní: čím nejlépe vyspravit ty díry? Dalo by se použít třeba lepidlo na polyš? Jde o to, aby se to za pár neodlouplo. Vrstva je od několika mm do těch dvou cm. Podlahář neradil celé to dělat stěrkou. Moc děkuji za rady. S.

Předmět Autor Datum
No a co teda ten podlahář poradil? Udělal bych penetrační nátěr a na to dal nějakou samonivelizační…
L-Core 16.09.2011 05:32
L-Core
U mně, když jsem vytrhal lino, vytloukl zvětralá místa a vykutal díry v rozích podlaháři přijeli, ko…
JoDiK 16.09.2011 09:54
JoDiK
díry vyspravit beton. potěrem, popřípadě, pokud je lepidlo na obkladačky, tak klidně i tím. co nedrž… poslední
kmochna 16.09.2011 12:32
kmochna

U mně, když jsem vytrhal lino, vytloukl zvětralá místa a vykutal díry v rozích podlaháři přijeli, koukli, a řekli že ty krátery musím zabetonovat, jinak nezačnout nivelovat. Tak jsem koupil pytel hotového betonu, napatlal ho do vysátých a pokropených kráterů (hlubších jak 1 cm) a uhladil. S tím už byli podlaháři spokojeni.

[http://kutilska.poradna.net/file/view/1233-p830015 9-jpg]

díry vyspravit beton. potěrem, popřípadě, pokud je lepidlo na obkladačky, tak klidně i tím. co nedrží, musí pryč.

zakoupit sokrat, či duvilax a vše penetrovat (smíchat s vodou a natírat)

teď záleží, co půjde nahoru:
jestli koberec, tak bych to vylil samonivelačkou
pokud plovoučka, tak se domluvit s podlahářem. tam na nějaké dírce nesejde.

dříve než se provede povrch, je třeba podlahu srovnat. kýbl s vodou, vylít na podlahu a jak začne schnout, označovat hrby (ty schnou první)- půjčit si brusku na beton s kotoučkem (kotouček se dá při opatrnosti dát i na malou flexku) a hrby zbrousit.
díry zamáznout viz. výše (duvilax prvně)
poté dát samonivelačku (duvilax), jestli se vám na nivelačku nepodaří půjčit propichovák (gumový váleček s gumovými hroty), tak ho nekupujte, on totiž stojí od 400 výš. udělejte to tak, že vylijete pásek kolem stěn, hřebínkem, nebo ocel. gleťákem krapet rozetřete. pak zbytek nivelačky opět rozmícháte ( voda v kýblu nebude, vše smíchat do hmoty) a místo propichováku zatřete gleťákem eventuelní bubliny. poté si udělejte další pruh.

pozor, pokud podlaha chlastá (je přesušená), polévejte, než začnete něco dělat, vodou. klidně 10 kýblů na 10 čtverců. jinak se vám vršek spálí a odloupne se.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru