Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výpustný kohout k čističce odpadních vod

Dobrý den, narazil jsem na problém, který bych potřeboval nějak vyřešit. Máme na naší staré čističce výpustný kouhout na usazený kal, kde musíme vypouštět pravidelně každý měsíc usazené a nerozložené řasy, bohužel tento kulový kohout už nějak dosluhuje a chtěl bych ho vyměnit. Jenže :) není to jen tak ledajaký kouhout má uprostřed ze strany přímo na prostředku vyvrtanou díru kvůli mrazu a bohužel nevím zda je vyvrtaná od výrobce nebo od výrobce čističky, kdysi jsme dali kohout normální, ale pamatuji si že se v zimě roztrhl a mráz nevydržel, ale tonto kohout to vydržel bezproblémů 6 let. Bohužel čištičky se už nevyrábí a náhradní díly se nedodávají. Je to kohout 5/4, nevíte náhodou kde tento kohout objednat nebo koupit ? Moc děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Připomněl jste mi pana Dlouhého když se diskutovalo, jestli nám Rusové utáhnou kohouty, tehdy měl pr…
Yarda 15.09.2011 10:38
Yarda
Dobrý den, tak už jsem to vyřešil tím že jsem koupil nový kohout a bylo mi řečeno, ať přímo vyvrtám… poslední
mikyq 15.09.2011 19:40
mikyq

Připomněl jste mi pana Dlouhého když se diskutovalo, jestli nám Rusové utáhnou kohouty, tehdy měl prohlásit, že tak maximálně v drůbežářských závodech.
Na tom kohoutu by měl být nějaký štítek, znak nebo něco podobného, podle čeho by se mohl identifikovat výrobce. Nebo alespoň fotka s hlavními rozměry kdyby byla. A ta čistička taky měla nějakého výrobce i když už je nevyrábí. Třeba by se dala vyhledat dokumentace. Nějaký návod k té čističce nemáte?

Dobrý den, tak už jsem to vyřešil tím že jsem koupil nový kohout a bylo mi řečeno, ať přímo vyvrtám díru osobně přímo proti průtokové díře při poloze zavřeno, jinak se to prý řešit nedá. Bohužel značka Herva už dlouho neexistuje, ,jen máme kontakt na nějakého prodejce náhradních dílů a ten mi právě řekl že mám kohout normálně provrtat a při mrazu se zmrzlá voda z průtokové díry vytlačí ven skrze tuto díru, že je to normální kohout, takže snad vyřešeno. Ale díky za snahu pomoci !!!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru