Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Co dělat, když rozkopanou silnici lidé objíždějí přes mou zahradu?

Vedlejší komunikaci napříč rozkopalve snaze připojit se na kanalizaci jeden člověk ve vsi tak, že je cesta neprůjezdná.
Ačkoli snad má prý i povolení na tu kanalizaci, tak v místě rozkopání nic nevisí a ani není vyznačena objízdná trasa.
Lidé ze vsi, jedoucí na svoje pozemky a vinice jezdí přes mou zahradu s veškerou zemědělskou technikou. Zahrada není oplocená ( doposud se mi tam nic moc neztratilo )

Dnešní stav mám vyfotografovaný, ale nevím, kam to nahlásit.
Dotyčný kopáč je zastupitelem obce a kontaktovat starostu znamená pouze vyprovokovat nevraživost vůči mé osobě.

Snad kdyby šlo fotky zaslat někam na úřad, který spravuje silniční bezpečnost na veřejných komunikacích. Jinak asi nemám šanci.

Dík za nápady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak dnes pokračování. Včera večer to už byla cesta zasypána, ale že se jezdí přes mou zahradu si li…
Nol 15.09.2011 12:30
Nol
Porušování domovní svobody to je i když odjede, než se vrátíš. Čili s tebou policajti vymetli, aby n…
kejki 17.09.2011 15:54
kejki
Ale no tak. Pozemek není obydlí.
Kurt 17.09.2011 16:13
Kurt
Takže si na mém dvorku může dělat soused parkoviště? Už je to dost dlouho, ale od určité výšky plotu…
kejki 17.09.2011 18:02
kejki
No právě - plot. Obecně se u "vniknutí" vyžaduje překonání nějaké překážky - plot, vrata, uzamčení,.…
Kurt 17.09.2011 19:09
Kurt
Oplocování pozemků se neděje všude, leckde po světě si své pozemky neoplocují a neznamená to, že by… poslední
rokator 19.09.2011 06:23
rokator

Tak dnes pokračování.

Včera večer to už byla cesta zasypána, ale že se jezdí přes mou zahradu si lidi zvykli. Anebo nechtějí zapadnout do toho čerstvě nasypaného.
Zavolal jsem policii. Udělali zápis, že ano, že to tak je, ale nikdo tam v tu dobu nebyl a mě nevznikla taková škoda, aby to někdo řešil.
Dnes dopoldne mi volali soudedé, že tam zase někdo parkuje. Tak jsem opět zavolal policii. ( Nejsem tam, přes den jsem dost daleko v práci ). Policie volala za chvíli zpět - že prý tam skutečně je, ale je to jen ten soused stavebník a zajel tam se stavebním materiálem a skládá to k sobě na zahradu. Než přijedu z práce, tak už bude pryč a není tudíž tam nic k řešení.

No nic. Asi se smířím a postupně udělám nějaký plot. Snad ho neodstraní jako tu zábranu.
Když je nejbohatším člověkem v obci, je zastupitelem, starosta drží hubu a krok, a policie z blízkého města nic nechce řešit, tak asi nic nenadělám.

Už dřív se stalo ( na ulici mám zvýšenou předzahrádku, také neohrazenou ), že mi na ulici odbagroval ornici z předzahrádky - množství: na šířku cca 11m, výška 50 - 60 cm, do hlouby asi 75 cm a toto místo používal asi 1/2 roku jako úložiště stavebního materiálu pro svoji stavbu.
A taky s tím nic nešlo. A nebyl ani schopem říct, jak by se snad mezi sousedama mělo. Kde budu parkovat ho vůbec nezajímalo.

Porušování domovní svobody to je i když odjede, než se vrátíš. Čili s tebou policajti vymetli, aby neměli práci, ale nebylo to správně. Jestli si budeš stěžovat na jejich postup nechávám na tobě.
U té předzahrádky - pokud je to tvůj pozemek (někde to je obecní) měl ses bránit. O sousedovi zjevně platí lepší drzé čelo, než poplužní dvůr. Všechno mu projde, tak co by se omezoval, když se všichni pokakaj.

Takže si na mém dvorku může dělat soused parkoviště? Už je to dost dlouho, ale od určité výšky plotu je to vloupání, jinak nedovolené vniknutí. A mému sousedovi za vlez ke mně tehdy vyčinili. Sice on nebyl tím zlodějem, kvůli kterému se to řešilo, ale prostě se to nemá. Takže dobře, není to domovní svoboda.

No právě - plot. Obecně se u "vniknutí" vyžaduje překonání nějaké překážky - plot, vrata, uzamčení,.... Jenže tazatel nemá pozemek oplocený, takže lze jen těžko považovat vstup na jeho pozemek za vniknutí.
Ony ty ploty lidé nestavějí proto, aby měli co natírat, až "Vy už tady nebudete". ;-)

Zpět do poradny Nahoru