Předmět Autor Datum
Bojler někde dlouho ležel bez funkce? Byl naplněn v tomto hybernačním období vodou? Důkladně vyplach…
Filuta 07.09.2011 02:43
Filuta
Já mám ten stejný problém,ale s darlingem.Poradí mi někdo jak odstranit kal a rez.Děkuju lampa Uprav…
LENINA 07.09.2011 06:33
LENINA
My Darling, jakýže máš drling? U brojlerů bývá příruba utažená něklika hodně šrouby, pod ní je těsn…
Henessy 12.09.2011 21:30
Henessy
Moc děkuju za radu.Udělali jsme to dle Vaší rady,voda byla čirá,ale pak se opět zakalila.Nejspíše js… poslední
LENINA 14.09.2011 20:08
LENINA

My Darling, jakýže máš drling?

U brojlerů bývá příruba utažená něklika hodně šrouby, pod ní je těsnění. V této přírubě bývá uchycen termostat a topné těleso. Po odšroubování se dostaneš do brojleru a můžeš jej vystříkat, opatrně odstrnit nános rzi i z topného tělesa. Chemie bych se bál. Kolega odstraňoval rez chemicky a odnesl to termostat.
U novějších dárlngů je příruba do které vede přívod vody. tu když odmontuješ, dostaneš se k silikonovému měchu , do kterého se voda čerpá. Ten vyčistíš , vrátíš zpět, utáhneš opatrně přírubu a ze zadní části čučí krytka, kterou když sundáš uvidíš autoventilek. Pumpou pak natlakuješ.
Jedná li se o starý dárling Musíš ze stojanu který je součástí zásobníku vody odpojit přívody a odtok vody a odpojit čerpadlo. Zůstane ti holý zásobník, který můžeš prostříkávat chemicky čisti atd. Tento typ měchu nemaje, je nutno po smontování seřídit ventilem přisávání vzduchu.

Moc děkuju za radu.Udělali jsme to dle Vaší rady,voda byla čirá,ale pak se opět zakalila.Nejspíše jsou rezavé už i trubky čerpající vodu ze studně.Patrně to bude chtít "okov"a pořádnou sílu a rumpál.Zdravím a hezké "babí léto.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru