Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protékající WC

DOBRÝ DEN,
než jsem si stačila přečíst všechny dobře míněné rady týkající se vkládání čehokoli do rezervoáru WC, vložila sem tam tabletu na češtění a dezinfekci, v důsledku čehož začal protékat: Jakmile se zerervoár po spláchnutí naplní, voda protéká a nechce se zastavit. Dá se s tím něco dělat, nebo mám raději hned volat instalatéra?
Moc děkuji předem za radu.

Předmět Autor Datum
Splachovacích systémů je tolik, že se nedá určit, kde je závada. Pokud voda začne téct do mísy až po…
Henessy 28.08.2011 20:57
Henessy
Zavřete vodu,spláchněte a nalijte do nádrže 1/2litru octa,po asi 1hod by měl ocet rozpustit zbylé us…
Des 28.08.2011 22:53
Des
V dotazu bylo uvedeno, že voda protéká až po NAPLNĚNÍ zásobníku. Protéká li voda i během napouštění,… poslední
Henessy 29.08.2011 20:20
Henessy
Nepohnula jsi při vkládání tablety s něčím nebo "nezašprajcla" se tam ta tableta někde v pohybovém m…
host 28.08.2011 23:18
host

Splachovacích systémů je tolik, že se nedá určit, kde je závada. Pokud voda začne téct do mísy až po naplnění, asi někde drhne plovák. Je taky možné, že se jedná o systém se dvěma membránama a jehlou, pak se mění membrány, nebo celý montážní díl.
Instalatér bude drahý, poptat se souseda.

V dotazu bylo uvedeno, že voda protéká až po NAPLNĚNÍ zásobníku.
Protéká li voda i během napouštění, znamená to, že je netěsné dosednutí zvonu, pístu...Může vzniknout narostením vodního kamene, jeho uvloněním a zachycením na sedle, případně nějakou nečistotou. V tom případě je tvá rada k nezaplacení, protože ocet rozpouští vodní kámen a je výbnorný i do napařovacích žehliček (nebo kyselina citronová).
Teče li voda až PO NAPLNĚNÍ , pak z nějakéhoi důvodu neuzavírá úplně napouštěcí ventil a voda odtéká bezpečnostním přepadem a ocet bych raději použil na tlačenku s cibulí.
Možná příčina - Drhne polystyrenový plovák o bok nádrže, Smítko nebo rez v UZAVÍRACÍM ventilu, nebo styřelá membrána v bazmeku jak uvádím výše(pozná se to taky koktáním vody při uzavírání.:) nebo ošoupané těsnění uzavíracího pístku, nebo čelní těsnění uzavízacího pístku atd. Záleží na typu.

Nepohnula jsi při vkládání tablety s něčím nebo "nezašprajcla" se tam ta tableta někde v pohybovém mechanismu splachovadla?

Jak už bylo řešeno, splachovacích systému existuje celá řada, bylo by vhodné sem dát foto, aby se dalo konkrétně poradit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru