Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potřebuju poradit s výběrem kola.

Využití po asfaltových cestách 80%; horší povrch či polní cesty 20%
Tak to si nekupuj horský, ale krosový. Nemá tak široký pneumatiky a má trochu rychlejší převody, ale dá se s tím jezdit i do lehkýho terénu, což je ta tvoja polní cesta. Klasický horský je na silnice blbost, nejen kvůli valivýmu odporu širokých pneumatik, ale právě kvůli těm převodům. I na nejrychlejší převod budeš šlapat jak magor a moc rychle to nepojede.
A výběr se dělá tak, že zajdeš do obchodu s bicyklama a poradíš se s prodavačem, najde ti vhodný kolo jak podle ceny, tak hlavně podle tvý výšky. Kousek se projedeš a uvidíš.
V týto cenový kategorii si kup Meridu Crossway, taky to mám a jezdí to dobře. Dá se to koupit okolo 8 tisíc Kč a za zbytek si kup doplňky, jako nějaký ty taštičky, blikátka, flašku + držák, nářadíčko a lepící sadu. A to se jedná o levný kolo, takovej základ, levnější kola už mají ubráno na kvalitě a to docela výrazně. Máš docela protichůdný požadavky - lehký kolo není levný.
No a pokud máš požadavek na dizajn, kup si kolo z Tesca, nebo Kauflandu a polep to samolepkama a omotej pentlema. A bude to kůl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny