Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Telefonní a internetový drát

Dobrý den, našel jsem asi 5 metrů dlouhý telefonní a internetový drát. Uvnitř v obalení je jeden drát zamotaný ze slíklých drátků a další menší barevné drátky v bužírce jsou od něj odděleny. Dají se tyto dráty vůbec sbírat. Co to je za kovy? Než se dají do sběru musí se celé oloupat včetně bužírek? Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Našel a uřízl a vykopal ze země :-)?
Filuta 23.08.2011 00:18
Filuta
Jak víš, že je to telefonní a internetový drát? Slyšel jsem příhodu - někde natáhli optický kabel. J…
Yarda 23.08.2011 06:34
Yarda
Včera jsem se byl koupat v řece a našel jsem ho v ní, musí tam být od povodně. U řeky před povodní s…
trefiesnaj 23.08.2011 10:29
trefiesnaj
Za kolik se dneska vykupuje med? Myslim ze kolem stovky za kilo. V 5 metrech tenkokabelu ji nebude a… poslední
bahno 23.08.2011 11:11
bahno

Jak víš, že je to telefonní a internetový drát?
Slyšel jsem příhodu - někde natáhli optický kabel. Jednou nastala porucha, tak určili místo, kde může být a vyslali opraváře. Ti zjistili, že je kus uřízlý a opodál u ohníčku ve kterém se opékaly zbytky kabelu nadávali příslušníci jedné etnické menšiny jejíž jméno nesmíme vyslovit že s nimi gádžové vyj*bali a žádná měď tam není.

Za kolik se dneska vykupuje med? Myslim ze kolem stovky za kilo. V 5 metrech tenkokabelu ji nebude ani deset deka - a musi bejt oloupana a cista. Za opalenou davaj min. Stoji tech deset korun za tu namahu?
Ale zase kus dratu se vzycky hodi.(sem si vzpomel na knizku Ponorka - mame tady 8 torped po 10000 riskych marek a to co nejvic potrebujeme jsou dva metry dratu za deset feniku. - i takovy situace zivot prinasi.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru