Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem izolace terasy

Ahoj moudří rádci, prosím o poradu. Musím až na panel vybourat terasu. Chtěl jsem to zaizolovat klasicky ipou nebo něčím podobným, ale zedník, který to bude dělat říká, že lepší je folie. Ale mám dojem, že folie se musí vařit na specielní plech, to znamená zase něco přitloukat ke zdi a parapetu, a to se mi nelíbí. A jak se to potom chová pod betonem? Máte někdo zkušenosti? Díky za radu S.

Předmět Autor Datum
Moznosti je niekolko, ale izolovat to ipou rozhodne neodporucam. Zhodou okolnosti je to 2 tyzdne co…
poihu 18.08.2011 11:56
poihu
je mnoho způsobů. Kámošovi jsem navrhl, přidat zateplení EPS 100Z, na to pěnou cetris 14mm, na to sv…
milan.cukrar 18.08.2011 21:10
milan.cukrar
Díky za rady, nakonec to je z Fatrafolu, vytažené pěkně 20cm na zeď. Už v tom byla voda, a zatím to… poslední
Trilobit 30.08.2011 21:53
Trilobit

Moznosti je niekolko, ale izolovat to ipou rozhodne neodporucam. Zhodou okolnosti je to 2 tyzdne co som rekonstruoval asi 17 rocny balkon na baraku pretoze posledne 2 roky don zacalo dost zatekat. Musel som vyburat vsetku dlazbu, poter pod nou az na izolaciu urobenu z ipy. Ta izolacia bola uplne na prd. Izolacia na balkone/terase sa da riesit niekolkymi sposobmi:
1) pouzit tekutu lepenku - takto som to vyriesil ja kedze tekuta lepenka sa da vacsinou bezne kupit v kazdych stavebninach
2) pouzit nejaku foliu - nie kazdu treba zvarat a podobne, su rozne systemy napr. Rekonštrukcia balkónu pomocou TESNIACEJ FÓLIE PROFI alebo Balkonová a terasová fólie fatrafol
3) pouzit specialne elasticke PUR lepidlo na dlazbu napr. SikaBond T8, nevyhodou je vyssia cena. Ale zase ma vyhodu ze sluzi zaroven ako hydroizolacia takze sa tym usetri kopu casu a prace navyse, staci natiahnut jednu celistvu tenku vrstvu lepidla a do dalsej vrstvy potom uz lepit dlazbu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru