Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ne zcela správně nanesená barva při stříkání kompresorem. Co dělám špatně ?

Dobrý den. Při stříkání barvy kompresorem mi ve výsledku vznikají místa, kde není barva nanesená. - níže přiložené foto. Na kartonu, než začnu naostro stříkat jsem se snažil nejprve odladit poměr barva/vzduch/tlak, ale asi né správně, neboť s výsledným nástřikem nejsem spokojen a nevím, co mám špatně naladěné ? Barvu jsem naředil doporučeným ředidlem snad správně. Poradil by mi někdo prosím, proč se mi dělají ty "kulatá" místa kde není barva ? Někde mi to dělalo hodně viz foto vpravo, pak jsem to tedy ladil, ale stejně jsem to neodladil správně viz foto vlevo.

http://imageshack.us/photo/my-images/710/nstikkomp resor.png/

Předmět Autor Datum
obdobná zkušenost, byla nanesena silná vrstva barvy.
vodouch 17.08.2011 23:31
vodouch
Dneska jsem pokračoval v práci a už se mi vedlo lépe, než na zde uvedených snímcích. Pořešil jsem to…
Tuky 17.08.2011 23:51
Tuky
Není to mastnota na železe , nebo z kompresoru?
Vaclaf 18.08.2011 20:01
Vaclaf
Železo mastný není, to je kompletně obroušený, odmaštěný a nastříkaný základovkou a tu jsem nechal ř…
Tuky 18.08.2011 21:28
Tuky
estli může lítat nějaká mastnota vzduchem z komresoru ?, to nemám tušení. Jestli jo, poraďte prosím,…
Uroboros 18.08.2011 21:37
Uroboros
OK děkuji za tip, odzkouším.
Tuky 18.08.2011 22:40
Tuky
Tedy ještě jednou díky za tip, že ten problém s barvou jež jsem prezentoval na výše uvedeném obrázku… poslední
Tuky 25.08.2011 19:49
Tuky

Dneska jsem pokračoval v práci a už se mi vedlo lépe, než na zde uvedených snímcích. Pořešil jsem to přidáním ždibet více ředidla. Zřejmě mi to předtím "plivalo" moc hustou barvu na plochu. Ono když si to zkouším stříkat na karton papíru, vypadá to OK a nejde to poznat, ale jak jsem začal stříkat železo, vylezli mi ty fleky.

Železo mastný není, to je kompletně obroušený, odmaštěný a nastříkaný základovkou a tu jsem nechal řádně uschnout před dalším nátěrem. Jestli může lítat nějaká mastnota vzduchem z komresoru ?, to nemám tušení. Jestli jo, poraďte prosím, jak to zkontrolovat, kudy by se do vzduchu mohla dostávat ? Posledně jsem barvu trochu víc naředil a nedělalo to tolik, jenže furt nějaký ty "tečky" při sříkání jsou a víc ředidla už přidávat nejde, takže tim si nejsem jistej, že to vůbec je. Na kartonu co si zkouším před stříkáním jestli to neprská barvu to nejde poznat, takže tězko to odladit a na tom železe to pak vyleze. Nebo jestli je ta stříkací pistole vadná ?, je nová. Už jsem stříkal s jinejma, ale tohle se mi stalo poprvé a nevim zaboha, proč to dělá ?

estli může lítat nějaká mastnota vzduchem z komresoru ?, to nemám tušení. Jestli jo, poraďte prosím, jak to zkontrolovat

Občas se to stane u olejových kompresorů, záleží na tom, jak jsou udělané (viděl jsem to jen u malých samodomo). Zkusíš to jednoduše, vem hadici, dej na ní ofukovačku, nebo jen hadici, ale na redukčáku dej nižší tlak a chvíli s tim foukej na bílej papír. Mastnotu bys nepřehlédl :-)

Tedy ještě jednou díky za tip, že ten problém s barvou jež jsem prezentoval na výše uvedeném obrázku způsobuje mastnota. Bylo to tak, do sání vzduchu se dostával olej a ten pak dělal ty fleky. Jak se dostával do olej sání ? No jednoduše. Kompresor má dole na motoru měrku na olej a ta nebyla zastrčená, takže olej cákal ven a přímo nad měrkou je sání vzduchu. A to si vesele sálo ten olej co cákal ven. Děkuji za nápovědu a přeji pěkný den

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru