Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Betonova podlaha

Dobry den,mam dotaz ohledne betonove podlahy,presneji receno jeji skladby.Vlastnim starsi barak,kde polovina je obytna,druhou polovinu tvori kulna a stodola.V kulne je podlahou udusana hlina s jilem.Zde bych chtel udelat podlahu betonovou,ale pouze zakladni vrstvu-mistnost bude slouzit k uskladneni dreva a dalsich veci.V kulne se nam pravidelne objevuje drevomorka,ktera nam leze do palivoveho dreva-proto ta podlaha.Potreboval bych radu-kolik mam odkopat,jestli izolovat,pripadne jakou vrstvu betonu,jestli dat kolem zdi uvnitr husi krk,aby zed dychala.Pro uplnost-zed neni izolovana ani podrezana,jen zvenku je klasicka drenaz kacirek plus husi krk.Predem diky za informace.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud chcete jen takovou podlahu na dříví, položil bych na Vaši "V kulne je podlahou udusana hlina s…
milan.cukrar 10.08.2011 17:31
milan.cukrar
Diky moc za rady!Jen jeste 2 otazky.Ted nejakou vrstvu hliny odebiram a ne vsude se mi to povede ste…
jk1905 11.08.2011 09:32
jk1905
jk, 5 lidí, deset názorů. hlínu musíte odebrat, páč tu nesmíte zabetonovat. Jde o to, zdalo je to h… poslední
milan.cukrar 15.08.2011 16:37
milan.cukrar

Pokud chcete jen takovou podlahu na dříví, položil bych na Vaši "V kulne je podlahou udusana hlina s jilem" silnější igelit, (nekupovat, ve stavebninách nebo na stavbě Vám dají igelit z polyše, ale ten dáte ve dvou a třech vrstvách) na to 5 cm betonu. Jen v místě plánovaného špalku na štípání bych dal 10 cm.
Je to jen kůlna, takže to bude OK. Vše navíc podlahu zkvalitní, ale taky prodraží!!

Diky moc za rady!Jen jeste 2 otazky.Ted nejakou vrstvu hliny odebiram a ne vsude se mi to povede stejne.Je mozno vznikle diry vyplnit kameny,aby tam nepadlo tolik betonu?Nekde mi vychazi i vrstva az 30 cm,pritom odkopat musim,abych se dostal na tvrdsi jil s hlinou.Druha vec,kdyz dam dolu igelit,jak ste rekl,nepujde mi vlhkost do zdi?Jsou jeste ze starych cihel-bobrovky.A uz jen dodatek,kdybych tedy dal husi krk jen po obvodu do kacirku a oba konce vyvedl zdi ven tak,aby to melo tah,bude to mit nejaky vetsi vliv k dobru?Ted narazim na tu drevomorku,cetl jsem,ze ji neprospiva casta vymena vzduchu,jaky mate na to nazor?To uz by se mi zase o tolik neprodrazilo,krk drahy neni,kopal bych jen do takove hloubky,aby se mi schoval,cca tak 10 cm pod uroven podkladu,ne kterem bude podlaha,a jen po obvodu,proste takova vnitrni sachta.Dik moc za odpoved,uz tak ste mi dost pomohl!!!

jk, 5 lidí, deset názorů.

hlínu musíte odebrat, páč tu nesmíte zabetonovat. Jde o to, zdalo je to hlína či podorničí. I tto je odpad. Takže pozor na předpisy. Tím bych se moc ale nezabíral. Teď Vaše doplňující dotazy.
"Je mozno vznikle diry vyplnit kameny,aby tam nepadlo tolik betonu" ano je to možné..
"Druha vec,kdyz dam dolu igelit,jak ste rekl,nepujde mi vlhkost do zdi" pokud tam je vlhkost, tak půjde do zdí, ať tam je či není igelit. Nefunguje to tak, že by se dala izolace a vše by se přemístilo do zdi. Pokud je vlhkost je třeba sanace.
Husí krk je nesmysl, jen blábol. Musíte mít komínový efekte alespoň 4 metry...(dle průměru trubky)

Dřevomorka ** nelze léčit, jedině plamenem. Vše zničit a spálit, jinak je to zbytečná práce...
ICQ 55180641

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru