Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vodárna 33L

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli mi někdo poradí v čem je chyba... Vodárna normálně natlakuje vodu. Chvilku teče voda pod tlakem ale postupně ztrácí tlak až se skoro zastaví, tudíš trvá dlouho než sepne čerpadlo. Zjistil jsem že vak v nádrži je asi špatný (Zkoušel jsem upustit vzduch a žádný v ní není). Může ten tlak být jen věc vaku? Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Vypusť všechnu vodu,natlakuj vak na cca tlak co máš nastavený jako provozní.Tlak ve vaku má být jako…
cuc 24.07.2011 11:23
cuc
Pokud tam není vzduch,je to problém. Je třeba vzít pumpičku,vzduch dofouknout a mělo by to běhat spr…
Matrix 24.07.2011 11:25
Matrix
V prvním kole si překontrolujte tlak ve vzdušníku. Potřebujete k tomu měřič tlaku v pneumatikách. Vy…
Skipi 24.07.2011 18:25
Skipi
Dobrý den , dovoluji se připojit k dotazům na vodárnu . Mám "super"hobby vodárnu o objemu tl.nádoby…
tomikk 29.07.2011 09:44
tomikk
Voda je nestlačiteľná !!!! Aby vodárna mohla " tlakovať " MUSÍ tam byť pružný člen, je to vzduch ale… poslední
Joseph 29.07.2011 17:07
Joseph

Vypusť všechnu vodu,natlakuj vak na cca tlak co máš nastavený jako provozní.Tlak ve vaku má být jako protiváha tlaku provozního.Pak ti to půjde normálně.Taky sem napiš jak ti to pomohlo.Foukej to kompresorkem.

Pokud tam není vzduch,je to problém.
Je třeba vzít pumpičku,vzduch dofouknout a mělo by to běhat správně.Jen je divné,že vodárna nasepne - měla by spíše běžet bez zastávky.
Zkuste dofouknout a pokud bude vše OK,je to problém vaku,čili expanzní nádoby.Potom je třeba ji vyměnit.Pokud problém přetrvá,je chyba asi v tlakovém spínači

V prvním kole si překontrolujte tlak ve vzdušníku. Potřebujete k tomu měřič tlaku v pneumatikách. Vypnete čerpadlo a necháte vodní systém vyprázdnit. Pokud je tlaková nádoba oddělená udělejte to stejně s otevřenou oddělovací armaturou. Někdy se může stát že přes oddělovací armaturu se něco dostane do vodního prostoru a kontrola je potom zkreslená. Po odtlakování vodní strana změříte tlak ve vzduchovém vaku. Na protilehlé straně než je napojení vody je plastové kolečko které je našroubované na vzduchovém ventilku vzduchového vaku. Sundáte a můžete měřit. Dále překontrolujte si štítek tlakového spínače ty jsou též zpravidla přednastaveny od výrobce, zde jsou za lomítkem uvedeny přednastavené hodnoty . Následně po uzavření všech odběrů vody zapněte čerpadlo. Tlaková nádoba se naplní, a čerpadlo vypne. Následně si změřte tlak ve vzdušníku tlakové nádoby. Měl by se shodovat s tlakem na manometru. Aby jste si překontroloval okamžik kdy čerpadlo zapíná tak vypněte čerpadlo a pomalu odpouštějte vodu. V okamžiku kdy tlakový spínač překlopí (zapne) tak to jemně cvakne ve spínači. Zastavte odpouštění a porovnejte tlak ve vaku a na manometru. Může se stát že je výrazný rozdíl mezi tlakem ve vzdušníku a na manomeru - to je způsobeno tím že v tlakové nádobě není již žádná voda a v spínač sepne na tlaku mimo pracovní nastavení tlakové nádoby. Nejjednodušší je odpustit trochu vzduchu z tlakové nádoby. Odpouštění vzduchu z tlakové nádoby ukončíte v okamžiku kdy začne klesat tlak na manometru na čerpadle (voda začne vnikat do tlakové nádoby). Druhá cesta je přestavit tlakový spínač. K tomu si přečtěte informace na ktsa.pdf zde je to podrobně popsáno. Mezi vypnutím a zapnutím čerpadla vypustíte při tlacích 0,2-0,35 MPa cca 17,5 l vody.

Dobrý den ,
dovoluji se připojit k dotazům na vodárnu . Mám "super"hobby vodárnu o objemu tl.nádoby 20l s čerpadlem na této nádobě ( čerpadlo má plastový kryt , motor kovový ) výrobcem je HECHT.
Tuto vodárnu mám připojenu pro užitkovou vodu na WC a řeším následující problém -
čerpadlo zapne - vypne - zapne vypne cca po 3sekundách opakovaně několikrát za sebou až se zase po cca 30sekundách vypínání a zapínání vypne a drží , po odpuštění vody se toto opakuje . Motor na čerpadle má 2000W a při zapínání a vypínání to asi taky bude s ohledem na spotřebu elektřiny zajímavé . NEvíte co je špatně ? Vodárna je v záruce - reklamovat ? Ještě pro doplnění mezi čerpadlem a motorem občas prokápává voda , příruba je ale z plastu a bojím se prasknutí při dotažení .
Děkuji za radu.
T.

Voda je nestlačiteľná !!!! Aby vodárna mohla " tlakovať " MUSÍ tam byť pružný člen, je to vzduch alebo vak naplnený plynom, najčastejšie vzduch alebo dusík. Ak tento pružný-stlačiteľný člen v sústave chýba " vodárnička " nefunguje !!!!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru