Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pomoc s výběrem kola

Ahoj. Poprosil bych Vás o pomoc s výběrem kola pro mně a prozatím i pro synátory. Všichni 173 cm, 90, 65 a 70 kg. Pevnou podmínkou je kvůli servisování nákup "doma" ve městě. Holomkové budou drandit za babama, já na ryby. Řekněme 60% pevné povrchy, 30% polní a lesní cesty, 10% těžší terén kolem vody. V podstatě máme vybráno kolo Merida Crossway 40, jen se nemůžeme rozhodnout jestli 40-V s klasickými brzdami, nebo 40-D s hydraulickými kotoučovkami. Rozdíl v ceně u prodejce 2600 kč. Kotoučovky jsou pro holomky pochopitelně více in a i mně se více líbí, ale budu platit, takže pomyslná miska vah je na straně lacinějšího modelu. Nicméně vidina efektních kotoučovek vzadu v podvědomí stále hlodá. Prodávající, bývalý olympionik v běhu na lyžích a dosud aktivní biker - veterán konstatoval že pro naše ježdění postačí lacinější Véčko s klasickými brzdami. Takže to máme 2.5 hlasu pro kotoučovky a 1.5 hlasu pro úspornější variantu. Tak a teď bych ty pomyslné váhy potřebovat trochu výrazněji převážit takže co Vy ostatní na to?

Srovnání Crossway 40-D vs. 40-V

Předmět Autor Datum
Též vlastním Meridu Crossway, i když nevím přesnej model, bylo to něco v podobné ceně. Jsou na tom k…
Prasak 23.07.2011 13:18
Prasak
To je jen v té srovnávačce. Kupovat budem samo že klučičí. Ten pak chce i b0růvka (moja) jen bude me…
sHpy00n 23.07.2011 13:24
sHpy00n
V téhle ceně Véčka. Ty levné kotoučovky jsou ošizené mimo jiné i na materiálu, čili je větší šance,…
Kurt 23.07.2011 13:22
Kurt
Mám oboje a musím říct, že víc mi vyhovují V než kotouče. Kotouče mam věčně věků plný bordelu (trávy…
Uroboros 23.07.2011 14:52
Uroboros
Díky chlapi. ;-) Je rozhodnuto a ráno objednávám Véčko. poslední
sHpy00n 24.07.2011 21:31
sHpy00n

Též vlastním Meridu Crossway, i když nevím přesnej model, bylo to něco v podobné ceně. Jsou na tom klasický brzdy a brzdnej účinej je dostatečnej. Nejezdím horský sjezdy, tak nač kotoučovky, který jsou na takových kolech spíš pro machrování. Ano, vypadá to "kůl", ale na tebou popisovanej terén je to šumák.
Mimochodem - to 40-V je má dámskej rám, to by ti nevadilo?

V téhle ceně Véčka. Ty levné kotoučovky jsou ošizené mimo jiné i na materiálu, čili je větší šance, že se to časem zkroutí. Navíc nebrzdí o nic víc, než Véčka. A u Véček je také samozřejmě snazší údržba (prakticky se jen mění špalky).

Mám oboje a musím říct, že víc mi vyhovují V než kotouče. Kotouče mam věčně věků plný bordelu (trávy) a o nic moc líp nebrzdí. A úžasný je, když kolem o něco praštíš, už jsem zničil dva kotouče. A ani když jde ráfek jen mírně do osmy jim moc neprospěješ. Z tohohle pohledu jsem pro V a už nikdy jinak. Pokud neplánuješ cyklokros, ale na to to kolo stejně neni, tak bych za kotoučovky neutrácel. Za tuhle cenu bych šel spíš do Crossway TFS 100-V.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru