Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Panelák - rekonstrukce ložnice strop a stěny

Zdravím všechny. Obracím se na Vás s prosbou o radu. Dělám rekonstrukci ložnice 3.5m x 3m v paneláku. Chci udělat nový elektrorozvod (zásuvky a osvětlení) to bude vyžadovat nové omítky. A řeším jak realizovat strop. SDK nechci, protože by to nebylo sourodé s omítkou na zdi. Uvažuji o OSB stropu, zavěšeném stejně jako SDK (UD a CD). Na to penetrace, lepidlo, perlinka. Potom všude nový štuk (strop i stěny). Zajímá mě pohled odborníků. Strop je malá plocha a tak by to měl rošt UDCD udržet. Ve stropě budou LED svítidla. Nejde mi o cenu. Chci nekompromisní pěkné řešení. Děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
vy nemáte dotaz, jen oznamujete co budete dělat? vymyšleno máte, jen udělat.
milan.cukrar 21.07.2011 21:01
milan.cukrar
Díky za příspěvek. Mě zajímá hlavně to, zda to mám vymyšlené dobře.
Choze 21.07.2011 22:55
Choze
Zbytečná práce s OSB na strop; použil bych SDK. Pak na stěny použijte pastovitý vyrovnávací tmel nap…
sHpy00n 21.07.2011 21:52
sHpy00n
Díky za příspěvek. SDK nechci. Nebylo by to v souladu s ostatními pokoji. Ta štuková stěrka bude drž…
Choze 21.07.2011 22:57
Choze
V definici produktu je napsáno, že je na bázi cementu. V jiném fóru jsem četl, že cementová lepidla… poslední
Choze 21.07.2011 22:59
Choze

Zbytečná práce s OSB na strop; použil bych SDK. Pak na stěny použijte pastovitý vyrovnávací tmel např. Jubolin firmy JUB, Ditmel firmy HET, Rokofinal Plus, či Cover 0 firmy ROKO a mnoho obdobných produktů jiných výrobců. Tmel se nanáší na napenetrovanou stěnu širokým nerezovým hladítkem v jedné, nebo ve dvou vrstvách do celkové max. tloušťky 3 - 4 mm (dle použitého materiálu) a po vyschnutí se přebrousí jemným smirkovým hladítkem jako používají sádrokartonáři. Výsledkem musí být dokonale hladká plocha připravená pod finální malbu, která bude plně korespondovat s hladkým sádrokartonem stropu.
Pokud trváte na štukovém povrchu, pak SDK napenetrujte a použijte štukovou stěrku (např. štuková stěrka Weber). Obyčejný štuk bych nedoporučil. Jakékoli další mezivrstvy jako lepidlo, perlinka a pod. jsou mrháním penězi a časem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru