Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem čím obrousit dlažbu

Ahoj lidi, musím dát novou dlažbu na terasu a chci to dát na tu starou (dvacet let, glazovaná, hladká). Asi by bylo dobře ji obrousit, aby lepidlo dobře chytlo, ale bojím se, že flexou to nebude to pravé ořechové, bude to moc hrbaté. Máte někdo dobrou radu a zkušenosti čím brousit? Moc děkuji za odpovědi S.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Broušení není třeba. Na očištěnou, odmaštěnou a omytou dlažbu aplikujte penetraci - kontaktní nátěr…
sHpy00n 21.07.2011 18:03
sHpy00n
No je vidět, že jste těch dlažeb teda položil..........Jak jsem psal stačí udělát sem-tam par zařezů…
Pepanpepan 21.07.2011 19:36
Pepanpepan
Hluboce se omlouvám že jsem Vás přivedl v omyl. Vypustil jsem tedy větu "Pokud je stěrka jen lepkavá…
sHpy00n 21.07.2011 21:21
sHpy00n
Ne to já se musím omluvit za to sem napsal o te samonivačce. Přehlidl sem se, psal sem totiž i na sk…
Pepanpepan 22.07.2011 11:14
Pepanpepan
To je v pohodě. Vysvětlili jsme si to takže OK. ;-) Váš postup stejně jako Milan Cukrář plně respekt…
sHpy00n 22.07.2011 12:21
sHpy00n
Tak jistě já se nepohybuju ve stavebniství tak dlouho jako Vy, jistě byste mě mohl naučit ledacos, a… poslední
Pepanpepan 22.07.2011 12:42
Pepanpepan

No je vidět, že jste těch dlažeb teda položil..........Jak jsem psal stačí udělát sem-tam par zařezů z flexinou chytne na 100%, ani by to nemuselo být! Zaleží jak původní dlažba drží a nehýbe se(co by byla volna vyrvat). Takže nějaké penetrace co vy navrhujete jsou na 2 věci ! Respektive díval sem se na Váš odkaz na samonivelačku :D Vy jste se asi zbláznil? Na terasu která musí mít mírny spád davat samonivelačku :D OOO Pán odborník asi zástupce firmy :DDDD Jo penetrace není na škodu ale ne samonivelačka! Jednak stojí neskutečné peníze a pak na terase nechcete ať Vám stojí voda že. Mírny spád tam musí byt

Ne to já se musím omluvit za to sem napsal o te samonivačce. Přehlidl sem se, psal sem totiž i na skype s jedním typkem a nějak se mi to domotalo. Jinak jak se tazatel ptal vše ostatní platí. Ve stavebnictví se pohybuji nějaky ten pátek takže nemluvím žadné kecy. Jsou to mé osobní zkušenosti.

To je v pohodě. Vysvětlili jsme si to takže OK. ;-)
Váš postup stejně jako Milan Cukrář plně respektuji. Před 15 lety bych postupoval naprosto stejně, nicméně doba jde dopředu, materiály se vyvíjí a člověk se stále učí, takže dnes se s flexi lepidlem nespokojím a trvám na lepidle pro tekuté lože. Ani spád terasy, balkónu často nezabrání prosáknutí vody pod dlažbu a následnému odmrznutí jak popisuji ve výše odkazovaných vláknech. Je to téma na delší diskusi které se nebráním, nicméně i já své tvrzení mohu od letoška podpořit již 30 roky ve stavařině, většinou v první lajně po stavbách, včetně řady oprav teras, balkónů, či dlažeb kolem bazénů.

Tak jistě já se nepohybuju ve stavebniství tak dlouho jako Vy, jistě byste mě mohl naučit ledacos, ale technologie jdou do předu, dělal sem z různyma materialama, ale kvalitní flexi lepidlo nepustí vodu. A spárovačky jsou taky velice dobré, už dávno se nespáruje cementem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru