Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fabia 2001- rána od pravého předního kola

Zdravím,
mám Fabii po dědovi, ročník 2001, 1,4 MPi 8ventil, najeto necelých 30 000 km. Auto bylo loni na celkové opravě- přes měsíc v servisu, doslova do posledního šroubku rozebrali celý motor i interiér a vyměnili těsnění, vyklepali po dědovi plechy, celé auto dostalo nový lak, nové rádio, repro a spousta dalšího. Oprava kolem 40 tisíc (slušný servis mimo město se Škodováckým doporučením, táta se tam zná se šéfem) a asi před měsícem tam bylo auto znovu, celé ho prohlédli a nic s ním nebylo, takže jen výměna oleje, filtrů, ...
Dnes jsem vezl mámu ke kadeřnici. Poprvé jsem přijížděl tak do 5 km/h (krokem) ke zbržďovadlu, ťuknul jsem nabrzdu a vpravo vepředu jakoby z podběhu se ozvala poměrně silná rána. Nevěnoval jsem tomu větší pozornost. S opatrností jsem ujel cca 30 km. Dojížděl jsem krokem na kruhák, lehounce jsem přibrzdil a tentokrát rána až se mi zatřásla sedačka. Kontrolky žádný. Okamžitě jsem prohlásil, že zastavuju, pustil jsem blikačky, otevřel motor. V motoru všechno naprosto OK (koukal se teď i táta a nic nenašel), pohledem jsem překontroloval pružinu, tlumič, kotouč a nic jsem nenašel. Po příjezdu domů jsem všechno vyložil tátovi, sedli jsme do toho, 45 minut jsme jezdili po okolí a nic. Zítra ráno jedu ke známému poblíž na zvedák, netušíte co by to mohlo být? Jakékoli kameny vylučuji, obě rány byly na krásném úseku silnice bez jediného kamínku a díry.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Typuji prasklou pružinu.Jinak bych se rád nechal poučit kde fabrika vyrábí original díly. Já jsem si… nový
Henessy 11.07.2011 22:09
Henessy
A že jsem na tom ujel cestu tam, cestu zpátky s jedním problémem a pak ještě s tátou? To je divné. nový
Potkan007 11.07.2011 22:12
Potkan007
Nemusí to být, ale setkal jsem se s tím. První velká rána - pružina praskla, menší rána - v místě pr… nový
Henessy 11.07.2011 22:29
Henessy
Byl jsem dneska ráno v servisu. Táta neustále tvrdil, že "to byl asi kamínek" a nechce slyšet, že js… nový
Potkan007 12.07.2011 09:57
Potkan007
Dobrý den,toto vypadá,že škrtá brzdící třmen o disk,stalo se mě to také ,když jsem dceři na fiátku v… nový
Lubomír 12.07.2011 11:57
Lubomír
Prohlídni zdali není třmen uvolněn na šroubech, jsou dva a lépe to prohlídni celý. Ono při brzdění t… poslední
corve43 12.07.2011 21:16
corve43

Typuji prasklou pružinu.Jinak bych se rád nechal poučit kde fabrika vyrábí original díly. Já jsem si vždy myslel, že je objednává u subdodavatelů.I závodní vozy Škoda nepoužívají díly Škoda, anýbž neoriginální od renomovaných výrobců. A jsou to právě brzdy, kotouče, tlumiče filtry, péra , řemeny, kulové čepy, ložiska, výfuky a další.
Takže bych to viděl v nabídce firem na cenový střed a dobrý prodejce (já jem mám u Autotwin) a není to reklama, mi vybral ze značek cenové optimum.

Nemusí to být, ale setkal jsem se s tím. První velká rána - pružina praskla, menší rána - v místě prasknutí sklouzla a vrátila se lom na lom v závislosti na shodě okolností propružení, hrbol na cestě , natočení kol. Podívej se na stabilizátor a jeho uchycení.Kdyby to byl Renault, tak ti prdla torzní tyč.
Ozvi se, co to bylo.

Byl jsem dneska ráno v servisu. Táta neustále tvrdil, že "to byl asi kamínek" a nechce slyšet, že jsem jel opravdu pomalu a silnice byla čistá. Na otázku proč 2* prakticky po sobě, když předtím 30 000 km nic nedokázal odpovědět. V servise to dali na zvedák, auto jich po sobě prohledalo pořádně hned několik a nikdo z nich nic nenašel, všechno je v pořádku. Potom jsem tátu dvě a půl hodiny vozil kam potřeboval zajet a zase to jednou udělalo- zrovna když jsem pro něj přejížděl z parkoviště ke košíkům a byl mimo auto. Tentokrát to bylo ale celkem slabé, jenom takové ťuknutí, ale opět v malé rychlosti při přibržďování.

Dobrý den,toto vypadá,že škrtá brzdící třmen o disk,stalo se mě to také ,když jsem dceři na fiátku vyměnil destičky,stačilo odbrousit nálitek a pohoda.Prohlídněte ten třmen,ale hned,než to opět zrezne,pak nic nenajdete a disk,jestli tam není škrtnuto brzdicím třmenem.Pak uhlovou brusku a udělat místo,stačí tak tři milimetry,kolikráte by člověk nevěřil,jak je tam málo místa.Disk nebrušte,pouze ten nálitek třmenu.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru