Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mozaikova omitka

Zdravim.
Mam v planu ted natahovat venkovni sokl mozaikovou omitkou, jeste jsem to nikdy nedelal a nenasel jsem moc navodu jak na to. samotna aplikace omitky je mi jasna, spis tapu v tom probarveni fasady pod mozaiku.. musi se na to pouzit nejaka specialni barva? nebo staci,v pripade ze ma fasada jednotnou barvu, napenetrovat sokratem a natahnout tu omitku?
Dalsi vec je,v pripade nutnosti probarveni, musim pouzit jen nejaky urcity odstin dany k te mozaice, nebo je to uplne jedno jakou barvu bude mit zaklad?

Nemam foto te fasady, kterou budu natahovat, ale jedna se o klasicky stukovany povrch barveny do zlute bananove barvy a mozaika bude zhruba takova: http://www.stavbahrou.cz/mozaikova-omitka-alfadeko r-218g/ podel fasady je chodnik ze zamkove dlazby tak myslim ze by tato barva mozaiky mohla vytvorit dobry prechod mezi dlazbou a fasadou.. ale pokud to ma nekdo v oku a poradi lepsi odstin tak se nebudu branit:)
Diky za reakce

Předmět Autor Datum
My máme tuhle, konkrétně odstín M102. [1160-sokl-jpg] Soklový polystyren byl natažen perlinkou a š…
rokator 19.06.2011 10:40
rokator
jo tak to je presne odstin ty fasady co budu natahovat:) akorat ze ta fasada je natrena cela tou zlu…
Jaffata 19.06.2011 10:58
Jaffata
Chtěla bych se zeptat, jestli takto udělaný sokl je dost pevný, jestli ho třeba nejde lehce prokopno…
Host123 10.07.2011 10:56
Host123
Záleží na podkladu, na kterém bude mozaika natažena.
rokator 10.07.2011 13:02
rokator
A co byste doporučoval, co by bylo ideální, aby sokl zároveň plnil funkci odvětrávací. poslední
Host123 10.07.2011 13:07
Host123

My máme tuhle, konkrétně odstín M102.

[1160-sokl-jpg]

Soklový polystyren byl natažen perlinkou a šedým lepidlem. Rovnou na to jsem natahoval mozaiku. Nesmíš dávat moc silnou vrstvu, ale zas příliš neroztahávat, aby neprosvítal šedivý podklad. Na správné množství za chvíli přijdeš. Dělal jsem to poprvé a vypadá to super. Mám udělaný sokl a komín, perfektně to drží, žádný problém.

Co se týče výběru barvy, záleží jen na tobě, příp. na manželce :-)

jo tak to je presne odstin ty fasady co budu natahovat:)
akorat ze ta fasada je natrena cela tou zlutou barvou a na jednom miste za okapem je ten stuk opadanej a me jde o tom jestli kdyz to pretahnuc ely tou mozaikou tak to nebude prosvitat... ale vidim, ze teda barveni asi neni uplna nutnost jak pise rada vyrobcu,tudiz sezenu tu bananovou barvu,to postizeny misto oskrabu a natru na zluto a pak to komplet cely pretahnu:)
A jeste mrknu na ty vzorniky, manzelku ktera by vybrala za me nemam, takze je to na me:D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru