Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Izolace trámového stropu

Dobrý den, mám dotaz ohledně izolace dřevěného stropu ve starší stavbě. Přízemí je bude obývané a půda nevytápěná(alespoň 5 let). V současnosti mám přístup k celé ploše stropu jelikož nejsou postaveny nové příčky. Konkrétně se jedná o konstrukci v původním složení směrem zevnitř omítka>rákos>desky>trámy>desky>beton. V současnosti to je jen trámy>desky>beton. Na obrázku mám nakreslenou možnou variantu izolace ve složení perlinka>polystyrén>dřevěné latě>parozábrana>trámy>desky>beton nebo perlinka>polystyrén>parozábrana>latě>trámy>desky>b eton. Můj dotaz zní zda je tohle schůdné nebo bude lepší něco jiného.
P.S. nechci zevnitř sádrokarton.

[1147-strop-jpg]

Konverze obrázku. Příště prosím na web zásadně jpg, png... bmp je nevhodný. (sHpy00n)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, mám stejný druh stropu a právě dělám rekonstrukci. Nechápu trochu ten polystyren??? Jedná l… poslední
Thomasxyx 24.05.2011 21:58
Thomasxyx

Zdravím, mám stejný druh stropu a právě dělám rekonstrukci. Nechápu trochu ten polystyren??? Jedná li se pouze o sropní polystyrenové podhledy cca tloušťka 1cm, pak je to zhlediska izolace stropu nesmysl.
Pokud máte starý dům, určitě máte stropy vysoké 270 -300cm. Být vámi, tak bych snížil strop na 255 - 260cm pomocí sadrokartonového podhledu. Izolaci pomocí vaty, nebo jakékoliv jiné (NE POLYSTYREN!) bych dal na rošt pro sadrokarton a vše co by bylo nad tím bych nechal zatím být. Složení Sadrokarton>Parotesná folie>Izolace>původní strop.
Nebo, pokud by jste se nechtěl pouštět do sadrokartonu, dala by se jednoduše vyplnit vzduchová mezera izolací, mezi trámy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru