Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rám na jawa 23 mustang + kolíky na náhon tachometru

Ahoj,prosím mám 3 otázky co se týkají jawy 23 mustang.Po 15 letech jsem se rozhodl,že ho zprovozním pro syna,aby si mohl trošku zajezdit na poli apod.


1) U zadního kola jak je buben na brzdu,je taková hliníková jakoby podkovička.Je tam,aby se zabránilo protočení brzdového bubnu.jedná se mi o to,že z rámu do téhle podkovy vede kolík asi 1 cm průměr.Ten kolík-čep mám vyndavací.Nevím,jestli by neměl být přivařen napevno.Mám ho jakoby zasunutý do rámu-vidlice.Někdo mi tvrdí,že musí být nafest aby za jízdy nevypadl,jiný mi říká,že nemá kam vypadnout,neboť,je tam nasunuta právě ta podkoviča a dále hned kolo.Nevím,jestli jsem to vysvětlil dost jasně :-)


2)Nejde tachometr,zřejmně vypadly takové ty malé čepy u náhonu.Dříve jsem do dělal poměrně často,uříznul jsem hřebík nebo elektrodu za svářečky,nasadil a bylo to .Jelikož to je nějaký pátek,nepamatuji si průměr a délku těchto kolíků.Vím,teď mi budete chtít napsat abych si to změřil,ale jde o to,že se na chalupu,kde mám mustanga uloženýho, dostanu až na dovolenou. A já si to chci připravit vše předem,tam to nemám ani pořádně jak nebo kde uříznout.


3) Tak a teď mi možná vynadáte. :-) Jde mi o to,že na vsi,kde budeme,jezdí poměrně dost dětí na různých pionýrech,čtyřkolkách a jiných podomácku vyrobených samohybech.Tam syna pustit nechci,ale z návsi vede směrem na mezi pole polní cesta.Co mi hrozí,v případě příjezdu policie?Syn 14.let,mustang samozřejmně odhlášený.Jen ta přilba bude podle zákona :-)Nebo záleží na koho se narazí?Spraví to tytyty? Tuhle otázku pochopí hlavně ten,kdo takhle také jako dítě jezdil.

Děkuji za odpovědi na všechny otázky M.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny