Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr a montáž audia do auta

Takže bys chtěl mít 500W do subwooferu a pár wattů do ostatních kanálů. Dost nepoměr, co?! Buď bys slyšel jen basy a prakticky nic jinýho (500W je příšernost) a nebo by se zesilovač zbytečně flákal. Klidně si to kup, ale je to zbytečně předimenzovaný. Vím co jsem měl v autě a vím, jak to hrálo - nikdy tuba (11") nejela naplno a auto se třáslo a světla pohasínaly.

K tvýmu autorádiu - pokud je to běžný autorádio provedení běžné velikosti, tak 4x 45W je možný jen při 2ohmové zátěži, tedy při 8 reprácích dohromady to je dva repráky na každej kanál. Musel bys zapojit všechny repráky najednou, abys z toho vyždímal plnej výkon. Jen se přesvědči, zda autorádio může mít 2ohmy zátěž (na každým kanále), ale pokud už to tak je zapojeno z výroby, tak je to v pořádku.
Těch 45W na kanál je však jen špičkový výkon a ještě k tomu při velkým zkreslení, 20% z toho údaje odečti a máš poslouchatelnej reál.
Jsme tedy na nějakých 160W rádia, který stejně nedáš nikdy na plný kule, bo bys z toho řevu zešílel. K tomu 200W subwoofer bude stačit bohatě. Dohromady jsme tedy na nějakých 360W výkonu, při 60% účinnosti zesilovačů máš 600W špičkovej příkon. Mysli na ten alternátor, samotnou baterku to vycucne za chvilku, za jízdy ti budou blikat světla, opravdu. Mám jen matný povědomí o filtračních kondenzátorech, který tyto proudový špičky vyrovnávají, nevím však, co to stojí.

Kdysi dávno jsem ve škodovce 120 měl taky malou tubu, sotva vešla za sedačky a k tomu asi 20W zesilovač a i tak to dělalo hutnou muziku. 200W je tedy až až, za jízdy to stejně nevyužiješ, snad jestli chceš machrovat před slečinkama, ale pokud na tohle slečinky poletí, tak takový jsou dobrý jen na jednu věc a jen na jednu noc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny