Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koeficient zohlednění v bytovém domě

Ahoj,
nevěděl by někdo, jakým způsobem se započítává koeficient zohlednění vlivu polohy místnosti při vytápění v paneláku? Jde mi o to, jestli je to dané zákonem, nebo platí vnitřní stanovy, např. družstva? A pokud žádné stanovy nejsou, musí se příslušná část (o rozpočítávání tepla) schválit?
Jde mi o to, že bydlím v bytě (v osobním vlastnictví), pod střechou, a přišlo mi vyúčtování za dodané teplo, ve kterém byl uveden pouze přepočet na m2, což se mi zdá divné...
Díky za odpovědi:-)

Předmět Autor Datum
Myslim si, ze je to pouze na dohode s dodavatelem tepla. Kdyz jsem bydlel v panelaku, tak jsme meli… poslední
Schizo 05.05.2011 09:13
Schizo

Myslim si, ze je to pouze na dohode s dodavatelem tepla. Kdyz jsem bydlel v panelaku, tak jsme meli byt v prizemi a rohovy, takze 3 studene zdi, od spodu zima ze sklepů a nad nama sousedi, kteri radeji chodili ve svetrech. Fakt zazitek. Meli jsme digitalni meraky tepla na radiatorech a pri vyuctovani se ve vzorci pro vypocet tepla zohlednoval nejaky koeficient. Nikdy mi nikdo nevysvetlil, kolik to dela, jaky vlastne je ten koeficient !!

Nekolikrat jsem volal na firmu TECHEM, ale vzdycky mi rekli, ze to pro me neni dulezite, ze na tom jsem lip, nez byty uprostred.

At tak nebo tak, je fakt, ze centralni vytapeni je monopol a stasne predrazeny. Na nas byt 3+kk 60 m2 jsme platily za teplo a teplou vodu na zalohach 27 000 Kč !!! A to voda byla vecne rezava a taky studena a presto se tocil merak teple . O spotrebe nemuze byt rec, na 4 clennou rodiny jsme meli 4-5 m3 studené a 2 m3 teple vody .

teplovod byl zastaraly, vytapely se chodniky a travniky, TECHEM uctoval MJ ktere odesly , ale cestou se min. 30% zratilo, to uz nikdo neresil, zaplatili to vsichni.

Mam ted rodinny dum 180m2 obytne plochy a veskere naklady teplo a voda jsou 20 000 !! A ten komfort je nesrovnatelny !!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru