Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rekonstrukce domu, povolení

Dobrý den všem,
potřebuju poradit s papírováním při rekonstukci domu, kde mám zděný dům s 60cm zdí, kde už bydlím, další část domu je jen 15cm tluštky, na místech 60 kde zed nese trámy, chtěl bych udělat otvor v 15 cm zdi na okno a zed dozdít na 60cm. Dále bych chtěl změnit
uživání domu v podkroví, kde jsou silné zdravé trámy, tam se zatím nebydlí, je užívaná jako půda, chtěl bych zateplit střechu a udělat klasická okna, ne střešní okna. Další část domu je z jedné části zděná a druhé dřevená část stodoly, dřevenou část bych chtěl zazdít.
Mohu vědět, co mám udělat, co vše budu potřebovat pro stavební úřad na stavební povolení. Dům chci zrekonstruovat svépomocí. Kolik by mě stavební povolení stálo? Děkuji

Předmět Autor Datum
Jiří?, doporučiji pozvat odborníka, který vše namaluje, spočítá, vyslechne Vaše návrhy, připomínky a…
milan.cukrar 02.05.2011 18:56
milan.cukrar
Chápu. Nevíte kolik by taková projektová dokumentace stála a zda je nutná k dosažení stavebního povo…
Jirshi 02.05.2011 20:51
Jirshi
Cena jen tak orientační. Netuším, kolik by si mohl takový projektant cenit.
Jirshi 02.05.2011 20:52
Jirshi
Ke stavebnímu povolení nutná je, aspoň doufám. Obsahuje totiž mimo jiné třeba požární zprávu, ve kte… poslední
zoul 02.05.2011 21:22
zoul

Jiří?, doporučiji pozvat odborníka, který vše namaluje, spočítá, vyslechne Vaše návrhy, připomínky a požadavky, ty zapracuje do projektové dokementace a s tou půjdete na radnici na stavební odbor. Ti Vám vše poradí a vysvětlí.
Takto po internetu nelze sdělit podrobnoti páč nic nevím o Vaší stavbě.

to je jako když se Vás zeptám " tady mě bolí, ke kterému doktoru mám jít????

Ke stavebnímu povolení nutná je, aspoň doufám. Obsahuje totiž mimo jiné třeba požární zprávu, ve které se někdo zaručuje, že ten dům snadno neshoří, a podobně. Pokud tomu správně rozumím, teoreticky by projekty měly být dva. Jeden méně podrobný pro získání stavebního povolení a druhý podrobnější, prováděcí. (Pokud budete dělat svépomocí, bez prováděcího projektu se asi můžete rozhodnout obejít. Nakolik je to rozumné neposoudím.) Projekt stojí řádově desítky tisíc korun.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru