Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pořadí oborníků a prací při rekonstrukci.

Zdravím,

uvažuji o rekonstrukci půdního prostoru (střecha je nová s parozábranou), jeho zateplení a přestavbě na podkrovní byt. Chtěl bych se zeptat, v jakém pořadí sí zvát odborníky na vyjádření, tedy statika, někoho z památkového úřadu (dům je v památkové zóně, ač sám není památkově chráněn), stavaře (pro zateplení), architekta (pro pomoc s návrhem).
Dále jestli by mi někdo mohl poradit, jestli je možné udělat vykýře (předpokládám, že střešní okna přes památkáře neprojdou) a zateplení a vnitřní prostor řešit až třeba s odstupem (kvůli penězům), nebo jestli už při zateplování musí být hotové podlahy, příčky a rozhodnuto, jestli přes to přijde sádroš nebo dřevo.

Předmět Autor Datum
Nejdřív si nechte projektantem nebo architektem zpracovat studii, nebo rovnou projekt ke stavebnímu…
sHpy00n 26.04.2011 19:38
sHpy00n
Diky :-) Ja bych stejne radeji zacal statikem, jestli to ma vubec cenu zacinat :-D.
JR_Ewing 26.04.2011 20:18
JR_Ewing
No troufám si tvrdit že má. Jestli je to v památkový zóně, tak je to starej barák a jestli je to sta… poslední
sHpy00n 26.04.2011 22:51
sHpy00n

Nejdřív si nechte projektantem nebo architektem zpracovat studii, nebo rovnou projekt ke stavebnímu řízení, který se dá na stavební úřad k posouzení. Památkáře si požádá o vyjádření stavební úřad, protože bude účastníkem řízení. Střešní okna můžete mít s památkáři dopředu předjednané. Pokud studie projde, necháte si zpracovat prováděcí projekt. Toto se mnohdy kvůli penězům obchází, na projektu k řízení se jen změní razítka a prováděčka je v mžiku hotová. Podrobně se rozpracují jen řemesla a statika, pokud už nebyly přiloženy.
Samotné práce můžete v klidu rozdělit na jednotlivé etapy a projekt už s nimi může dopředu počítat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru