Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Část domu z vepřovice

Dům je z části postaven z vepřovice asi 40 m2 (2 místnosti) a pozdeji byla přistavena část z pálené cihly asi 35m2 včetne sociálky.
Je tu návrch zbourat 2místnosti z vepřovice( podlaha je zde betonová) a dát základy kolem podlahy.
A postavit tuhle část jako dřevostavbu s obytným podkrovým (do budoucna) a novou střechou. Budu potřebovat stavební povolení nebo stačí jen ohlášení o rekonstrukci?Jaký by byl rozpočet na hroubou stavbu.
Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den. "Neobtěžujte" zbytečně stavební úřad. Dům tam aktuálně je a po Vašem zásahu opět bude. Je… poslední
LewisJirka 16.05.2012 22:06
LewisJirka

Dobrý den. "Neobtěžujte" zbytečně stavební úřad. Dům tam aktuálně je a po Vašem zásahu opět bude. Jesltiže je z vepřivic odhaduji rok cca 1900. Tehdy koladace probíhala tak, že pan starosta přišel podíval se a sepsal bumážku pan xy vystavěl v obci dům. S tímto papírem se šlo na pozemkový úřad a ten nemovitost zaevidoval. Z toho plyne, že stavební úřad ve svém archivu nemá ani zmínku o tom z čeho jsou tyto zdi. Pro nabytí jistoty bych zašel do tohoto archivu a prolistoval bych si co tam na Váš dům mají. Pro dobrý pocit Vás i úředníků napište stavebnímu úradu: Vážený stavební úřade oznamuji tímto, že v období od do budu provádět opravu zdi. Tím docílíte stavu, že když vás nekdo udá co tropíte úředník na to bude mít papír a zadek nezvedne. Ze stavebního úřadu Vám pravděpodobně odpovědí něco v tom syslu, že toto není třeba úřadu psát.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru