Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s bezdomovci

Ahoj lidi, na pole přes cestu u naší zahrádky se nastěhovali bezdomovci. Postavili si tam stan, udělali ohniště a velkej bordel, kterej úspěšně zvětšujou. Nevíme, co s nimi. Cajti se tváří jako že nic. Nemáte někdo zkušenosti, jak by se dali elegantně vystrnadit? Bojím se, že se začnou rozhlížet po okolních zahradách, a tomu bych rád zamezil. Díky za podněty. S.

Předmět Autor Datum
Zjistit komu patří pozemek na kterém se utábořili a ať to řeší majitel přes PČR.
manas 18.04.2011 22:08
manas
Zjistit komu patří pozemek na kterém se utábořili a ... a po domluvě "pohnojit" močkou.
sHpy00n 18.04.2011 22:51
sHpy00n
Velmi správně. Mně se váleli zevlující tmavočeši místo práce v louce před barákem, popíjejíc levný a…
Remca 19.04.2011 03:14
Remca
Hnojení pozemku je dobrý nápad, ale pozor na pomatené ochránce životního prostředí, víte jak to je s…
z vysočiny 19.04.2011 08:09
z vysočiny
Jiná metoda ,ale funkční na 150%-Je potřeba pár kamarádů,zakoupit pyrotechniku,škrtací petarda se to…
Des 19.04.2011 09:29
Des
Tohle to bych nedoporučil. Zvrtne se to, třeba chytne od těch petard ten jejich bordel, některej se…
manas 19.04.2011 09:54
manas
Tohle ne... Obrátilo by se to proti tomu, kdo by takový útok vedl. Jak je psáno nade mnou, bezďáci j…
Dale Cooper 19.04.2011 10:14
Dale Cooper
No a potom samozřejmě utýct,kochat se výsledkem je blbost.
Des 21.04.2011 01:34
Des
Bezdomovci jsou IMHO lidé co potřebují pomoc - ale nějakou účinnou, chtělo by to aby se tím zabýval…
Yarda 19.04.2011 09:44
Yarda
Podle mě jsou to lidi kterým voní RUM a smrdí práce. Neříká že to jsou všichni ale většina jsou líní…
manas 19.04.2011 10:26
manas
Bohužel to tak bývá. Pak hrají na harmoniku v podchodech a sprostě řvou na každého, kdo jim nehodí d…
ssimca 19.04.2011 10:38
ssimca
"všechny rohlíky stáhla a nasypala nové" Tak snad to nebylo tak, že by je tam za dvacet minut zase…
Moas 20.04.2011 07:35
Moas
Něco mi říká, že prodat se musí všechno, i kdyby se hygienik Vít na Karlově mostě věšel. :-D
veckoo 20.04.2011 08:14
veckoo
Ta pomoc by měla jednak pomoci jim a jednak pomoci ostatním od nich (a dát jim možnost se vrátit do…
Yarda 19.04.2011 10:46
Yarda
Tak to je možná 1%. Bylo s nima X rozhovorů v MF, Pátku LN,atd a výpovědi bezďáků byly typu: "takhle…
FilipS 19.04.2011 17:50
FilipS
Je to přesně naopak - většina je se svým životem spokojená, nemakaj, jen se poflakujou. Ti, co se ch…
Prasak 19.04.2011 22:30
Prasak
Vidím to tak, že takoví týpci by dostali statut bezdomovce, byla by zjištěna jejich totožnost, posky…
Yarda 20.04.2011 06:55
Yarda
...by byli omezeni v některých právech, například uzavírat půjčky, nakupovat na úvěr (hlavně aby nem…
Jack 20.04.2011 08:25
Jack
Psal jsem výše, že "ochránci lidských práv" by ječeli. A samozřejmě by musela předcházet legislativa…
Yarda 20.04.2011 08:35
Yarda
By mě zajímalo, proč ti ochránci lidských práv ochraňují jen od stolu. Jestli chtějí chránit, ať jdo…
Prasak 20.04.2011 22:13
Prasak
Myslíš takové ty salónní tlachaly? Těch jsou plné gymply, neziskovky a různé pavědní obory na humani…
Dale Cooper 20.04.2011 22:50
Dale Cooper
To říkal vždycky můj tata: "Mělo by se umýt nádobí." "Bylo by dobrý vynést koš." A když jsem mu odpo…
Prasak 20.04.2011 23:37
Prasak
A já měla vzato, že tyhle výroky jsou doménou žen.
ssimca 21.04.2011 06:59
ssimca
Zkus trochu číst mezi řádky a ne jen doslovný text. Za vynesení koše, nebo umytí nádobí si dosaď vyh…
Prasak 21.04.2011 22:31
Prasak
Jeden kolega kdysi povídal, co už udělal ve svém novém bytě, že je skoro hotov, akorát se ještě musí… poslední
Yarda 22.04.2011 06:33
Yarda
Jo ještě živit bezdomovce, stačí že už živíme jinou skupinu lidí. Peníze ušetřené rozpuštěním Senátu…
manas 20.04.2011 09:17
manas
No jo, bohužel bezdomovectví je dneska pro ně způsob života, nikoli úděl, jak to bylo na začátku. Vš…
Trilobit 20.04.2011 21:34
Trilobit
bezdomovectví je dneska pro ně způsob života, nikoli úděl Naprosto přesně řečeno.
Prasak 20.04.2011 22:14
Prasak

Velmi správně. Mně se váleli zevlující tmavočeši místo práce v louce před barákem, popíjejíc levný alkohol a dělající bordel. Celou zimu jsem tam házel obsah chcábrda koček. Když se v tom na jaře vyrochnili a nepustili je do hospody, chodí piknikovat jinam.

Hnojení pozemku je dobrý nápad, ale pozor na pomatené ochránce životního prostředí, víte jak to je s odpady.
Je jasné, že legální cesty jsou velice těžko schůdné a zdlouhavé, proto je třeba volit razantní způsoby, z dúvodů zcela pochopitelných neuvádím příklady, a nikde nic nevypravovat.
Hodně úspěchů

Tohle to bych nedoporučil. Zvrtne se to, třeba chytne od těch petard ten jejich bordel, některej se popálí a bude se na něm hojit. Nebo se začnou mstít, můžou to být duševně nemocní jedinci co nemají co ztratit a nemuselo by to dopadnout dobře. Napřed bych to zkusil legální cestou přes majitele pozemku jak jsem doporučoval hned na začátku a pak třeba bych to zkusil radikálnější cestou ale to nikomu nebudu radit jak to má udělat.

Bezdomovci jsou IMHO lidé co potřebují pomoc - ale nějakou účinnou, chtělo by to aby se tím zabýval někdo na úrovni vlády (pár peněz na krabčák, aby se ožrali a někde umrzli asi není to pravé ořechové a asi si je dobrovolně nikdo nenastěhuje do kvartýru - a ani poblíž, viz tento dotaz). Ale jak sleduji čím se nyní naši nejvyšší zabývají, možná by bylo účinné řešení nastěhovat bezdomovce na úřad vlády, do ministerstev, parlamentu a senátu.

Podle mě jsou to lidi kterým voní RUM a smrdí práce. Neříká že to jsou všichni ale většina jsou líní jak vši. Dnes máš spoustu neziskových organizací co pomáhají lidem bez domova najít práci a levné bydlení. Znám člověka co pro jednu takovou organizaci pracuje a říká že o pomoc požádá jen hrstka z nich. Když třeba někomu nabídnou pomoc tak jim začnou sprostě nadávat a křičet že pracovat za zrádnou cenu nebudou.
Před pár lety byli v televizi o jednom bezdomovci reportáže, že přišel nějak většímu obnosu už si nepamatuji jak. Všechno prochlastal a utratil za kraviny i když si mohl dát za ty prachy život do kupy. Televize NOVA se mu snažila pomoct, přiměla ho aby se přihlásil do protialkoholní léčebny a když slyšel pravidla který se tam musí dodržovat tak utekl.
Máš pravdu že by se to mělo řešit ale né jim pomáhat protože stejně většina o to nestojí.

Bohužel to tak bývá. Pak hrají na harmoniku v podchodech a sprostě řvou na každého, kdo jim nehodí do klobouku žádnou minci. Jednou jsem v obchodě viděla bezdomovce, který osahal všechny rohlíky a šel pryč. Hned po něm tam přišla malá holčička a chtěla si nějaké nabrat do sáčku. Raději jsem upozornila prodavačku a ta všechny rohlíky stáhla a nasypala nové. Kdoví přece, co měl ten člověk za nemoci, o čistých rukách nemluvím.

Ta pomoc by měla jednak pomoci jim a jednak pomoci ostatním od nich (a dát jim možnost se vrátit do normální společnosti pokud chtějí). Ale obávám se, že i kdyby byla vůle něco takového prosadit, různí "ochránci lidských práv" by ječeli jak Viktorka na splavu.

Tak to je možná 1%. Bylo s nima X rozhovorů v MF, Pátku LN,atd a výpovědi bezďáků byly typu: "takhle je to jednodušší, ty chodíš do práce a honíš se a já tu mám veget,...". Pomoc obvykle potřebují někteří sólisti, bez skupiny. Mezi takovými bývají lidé, kterým se v životě fakt něco posr..lo a nedokázali se s tím vyrovnat. Jsou ze sebe znechucení a opovrhují ostatními bezdomovci, a proto se ani nedruží s jinými.

Je to přesně naopak - většina je se svým životem spokojená, nemakaj, jen se poflakujou. Ti, co se chtějí z toho bahna dostat, tak mají obvyklem možnost - Armáda spásy a jiné organizace, stačí jen chtít.
Ti ostatní nechtějí, je jim dobře tak, jak jsou, sehnat nějakej žvanec a hlavně chlast. U nás vě městě taky pár "bezdéček" máme, jeden z nich je mladej borec, tak do 30 let věku - dělal s náma ve fabrice (přišel ze Slovenska). Teď se fláká a leze do kontejnerů. Takovej mladej určitě nebude mít problém začít znovu. Jen chtít.

Vidím to tak, že takoví týpci by dostali statut bezdomovce, byla by zjištěna jejich totožnost, poskytovalo by se jim přiměřené jídlo, ošacení, ubytování a základní péče (kolik by to asi stálo, stačily by na to peníze ušetřené rozpuštěním Senátu?), na druhé straně by byli omezeni v některých právech, například uzavírat půjčky, nakupovat na úvěr (hlavně aby nemohli sloužit jako bílí koně), vymezení prostorů a objektů kde by se nesměli zdržovat apod. Zkrátka ne k životu ale k přežívání. A pokud by chtěli na pivo nebo koupit krabčák a cigarety, bylo by jim zapůjčené koště aby zametli ubytovnu nebo by museli vykonat jinou užitečnou a přiměřeně zaplacenou práci. A samozřejmě by nesměli žebrat.

...by byli omezeni v některých právech, například uzavírat půjčky, nakupovat na úvěr (hlavně aby nemohli sloužit jako bílí koně), vymezení prostorů a objektů kde by se nesměli zdržovat apod.

To by mě zajímalo jak rychle by byl stát popotahován Amnesty International a kdejakým Spolkem Bezdětných Matek za porušování lidských práv a svobod. Pro tenhle plán by ste je musel nejdřív zbavit svéprávnosti.

Už vidím ty zástupy bezdomovců, co se dobrovolně ženou a stojí frontu na takovou "pomoc".

Psal jsem výše, že "ochránci lidských práv" by ječeli. A samozřejmě by musela předcházet legislativa, aby to zase tak dobrovolné nebylo. Ale asi je lepší, když takového zanedbaného a smradlavého bezdomovce vyrazí z ordinace aby to tam nezasvinil a nezanesl nějaké breberky a on pak zkape před nemocnicí.

Jo ještě živit bezdomovce, stačí že už živíme jinou skupinu lidí. Peníze ušetřené rozpuštěním Senátu by se dali použít mnohem lépe než šatit a krmit líní vši. Nikdy nepřinutíš bezdomovce aby bydleli na ubytovnách aby nežebrali a to můžeš upravovat zákony, vyhlášky, listiny lidských práv jak chceš. Jo kdyby si je přinutil bydlet pohromadě tak si nedokážu představit jak by to tam vypadalo. To by policie, hasiči, záchranná služba nic jiného nedělali než že by pendlovali mezi těmi ubytovnami pro bezdomovce. Prostě pomáhat jenom těm co se chtěj začlenit do normálního života a projeví ze své strany trochu snahy.

No jo, bohužel bezdomovectví je dneska pro ně způsob života, nikoli úděl, jak to bylo na začátku. Všechny ty záchranné akce jsou na prd, protože o ni nechtějí. To je to samé jako cikáni. Ale díky za podněty, zkusím nějaký smrad, taková kyselinka máselná by mohla smrdět i jim. Jen abych je nevyhnal na svojí zahradu...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru