Předmět Autor Datum
Jo, jo, co všetko sa dá predať, človek by nepovedal. No nic nové. Svojho času sa radioaktívna voda p…
Joseph 27.03.2011 21:18
Joseph
Ještě je potřeba pít pí vodu. Aby byl efekt úplný. Na ucpaný noc pomáhá smrkání.
Dale Cooper 27.03.2011 21:43
Dale Cooper
Jj, měl jsem to, když jsem kouřil. Zcela naprd, v cimře nebylo lze nic pozorovat. Ucpaný nos ten krá…
Filuta 28.03.2011 00:37
Filuta
Na ucpaný nos je dobré navštívit odborného lékaře. Delší užívání přípravků proti rýmě vede ke zbytně…
kejki 28.03.2011 01:34
kejki
A ještě - už začaly alergie, takže je možné, že jsi na nějakou potvoru alergický.
kejki 28.03.2011 01:35
kejki
kejki: už se tím léčím asi rok u lékaře poslal mě i na operační zákrok který nepomohl aa prej to lep…
kutil 28.03.2011 17:24
kutil
Oživuji vlákno, a chtěla bych znát váš názor na čištičky vzduchu. Jestli je nějaký posun v kladných-…
Host123 04.08.2013 21:04
Host123
Jako kuřák, který kouří i doma, jsem se nechal zlákat reklamou a koupil čístičku triton x6. Mám to d…
Zerozero 05.08.2013 08:06
Zerozero
:-) Teda klobouk dolů, napsat tak vyšerpávající info. Děkuji moc. DOma nekouříme, takže čističku z t… poslední
Host123 05.08.2013 11:26
Host123

Jj, měl jsem to, když jsem kouřil. Zcela naprd, v cimře nebylo lze nic pozorovat. Ucpaný nos ten krám rozhodně nerozmrazí. Z přístroje však při čištění vypadala hojnost humusu, takže to asi něco nachytalo. Bližší podrobnosti nezjištěny, přístroj totiž po třech měsících shořel čadivým plamenem. Reklamace neuznána, že to bylo špatnou obsluhou. Takže jediný efekt jsou tři litry v pr***i. To nos neprotáhne, pouze mocně nasere.

kejki: už se tím léčím asi rok u lékaře poslal mě i na operační zákrok který nepomohl aa prej to lepší nebude ale podle mě jeto vina doktorů od té doby co jse začlo platit tak jsou dost velcí flákači (omluvtemě pokud jsem někoho urazil) ale jinak děkuji za dotazy asi si to rozmyslím

Oživuji vlákno, a chtěla bych znát váš názor na čištičky vzduchu. Jestli je nějaký posun v kladných- záporných názorech na ně. Nos ucpaný nemám, ale máme dost zvířátek (papoušky, psy), takže jestli je čistička na toto vhodná. Někdo ji docela chválí, no nevím, proto se ptám. Díky

Jako kuřák, který kouří i doma, jsem se nechal zlákat reklamou a koupil čístičku triton x6. Mám to doma asi půl roku a zkušenosti jsou trochu rozporuplné.
V podstatě to funguje jak se píše v popisu ale:
Pokud vykouřím cigaretu a kouř se rozptýlí v prostoru, tak než by vzduch obsažený v místnosti prošel čističkou, trvalo by to mnoho hodin a do té doby se kouř usadí jinde.
Mnohem rychlejší je vyvětrat. Nicméně, asi po deseti dnech vyjmu filtrační desky, postříkám ve vaně čisticím sprejem a pak opláchnu. Teče z toho hnědý sajrajt a to dost, takže je zřejmé že to část kouře a prachu pochytá.
Dalším trochu rozporuplným efektem je to, co i píšou v popisu. Velmi jemný polétavý prach, který se normálně drží ve vzduchu,se vlivem elektrického náboje shlukuje ve vzduchu do větších částic, které větší vahou klesají dolů. Je fakt, že se tímto vzduch opravdu pročistí, ale za cenu, že vodorovné plochy se mnohem dříve zapráší a je třeba častěji otírat prach a vysávat, nebo stírat podlahu.
Čistička produkuje záporné ionty, což by mělo vést k lepšímu dýchání a pocitu svěžího vzduchu. Trochu to pozorovat lze, ale pocit pobytu v horském lese to není.
Naopak při přiblížení asi do jednoho metru před čističku je cítit ozon. Do jisté míry to může být i příjemné, ale nevím, co si o tom myslet. Ozon ničí bakterie a viry. Na druhou stranu, je ve větším množství zdraví škodlivý. Nezbývá, než věřit, že výrobce má v tomto směru o zdravotní nezávadnosti nějaký certifikát.
Kdybych to měl nějak shrnout:
Žádný extra zázrak to není, ale vzduch to přece jen pročistí, pro alergiky to může mít částečný efekt.
Téměř nevýznamné je to v místnosti kde se kouří, výkon je nedostatečný.
Pročištění vzduchu je vykoupeno zaprášením ploch.
Produkce ozonu je sporná.
Vlivem elektrického pole může dojít k zašpinění světlých předmětů i stěn v blízkosti přístroje. Je nutné aby výdech přístroje směřoval do volného prostoru. Tento efekt se uvádí, ale zatím jsem ho nepozoroval.
Nedovedu posoudit účinek při chovu domácích mazlíčků, žádné nemám.
Koupit či nekoupit? Nějaký účinek to rozhodně má, ale zázrak se nekoná.
Z hlediska kouření, proč jsem to koupil já, je to téměř neúčinné.
Kdybych měl porovnat účinek několika hodinového provozu přístroje a několika minutového vyvětrání, asi bych se přiklonil k vyvětrání. :-):puff:

:-) Teda klobouk dolů, napsat tak vyšerpávající info. Děkuji moc. DOma nekouříme, takže čističku z tohoto důvodu nechci, a musím říci, že kdybych doma kouřila, ani by mě nenapadlo ji kupovat. Nevím proč, ale nenapadlo. CO se ozónu týče, tak některé mají to, že se ionizace vzduchu dá vypnout. Že částečky padají na zem, to by bylo ok. Koberce nemáme, vytírám často. Tak já pořád nevím..... ANi nevím, jak je provoz energeticky náročný... Ale díky moc za Vaši reakci!!!!!!!:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru