Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Uchycení sklokeramické varné desky

Ahoj! Mám sklokeramickou varnou desku a chci ji nějak kloudně uchytit v pracovní desce. Díru jsme vyřízli akorát, rámeček desky se krásně opře o vrchní stranu desky. Na bocích varné desky jsou ovšem ještě takové klipsy a v návodu je uvedeno, že na stěnu vyřezaného otvoru v desce se mají připevnit kovové pásky, do kterých ty klipsy zapadnou. Takže se vlastně deska opírá jednak nahoře o rámeček a jednak sedí na klipsech opřených o protikus našroubovaný do boku vyřezané díry. (Snad je tomu rozumět, kdyžtak něco načmárám.)

Já bych se těch klipsů nejradši zbavil, aby se deska pěkně opřela rámečkem nahoře. Klipsy se totiž blbě výškově ladí, takže rámeček nedosedá úplně pěkně na desku a trochu se to celé ginglá. Maličko, ale přece. Kdyby byla plná váha na rámečku, krásně by dolehl a nehrozilo by, že třeba něco zateče do desky. Proč myslíte, že tam ty klipsy jsou? Aby rámeček nenesl plnou váhu celé desky? Na to mi klipsy přijdou dost fórové.

Máte doma sklokeramiku nebo něco podobného? Jak ji máte chycenou do desky? Myslíte, že ty klipsy můžu odmontovat, aniž by se rámeček dlouhodobě ohnul pod zatížením? (Ptal jsem se servisáka, který byl desku zapojovat. Též si myslí, že jsou ty klipsy vcelku na nic.)

Předmět Autor Datum
My máme varnou desku podloženou gumovým těsněním a na spodní straně varné desky jsou docela silné ko…
rokator 01.03.2011 11:09
rokator
Aha, argument se zvedáním zní rozumně, klipsy fakt chvilku „drží“ při zvedání desky. Těsnění mám zes…
zoul 01.03.2011 11:37
zoul
Uchycení těchto desek se rozděluje asi na tři technická řešení. Naklapnutí na klipsny které se rozep… poslední
Otazník. 01.03.2011 16:57
Otazník.

My máme varnou desku podloženou gumovým těsněním a na spodní straně varné desky jsou docela silné kovové zobáčky, které se dotáhly zespodu k pracovní desce. Tím se gumové těsnění přitáhlo a vše dobře drží. Ty zobáčky tam budou jako pojistka, aby náhodou nemohlo dojít k nadzvednutí varné desky (i když netuším, jak by se to mohlo neúmyslně povést). Zkus to bez nich.

Uchycení těchto desek se rozděluje asi na tři technická řešení. Naklapnutí na klipsny které se rozepřou do stran, šroubované perka ze spodu a Vámi popisované.
V podstatě deska sama nevyskočí :-) , takže se jedná jen o fixaci proti horizontálnímu pohybu. Zatím jsem se nesetkal s případem, že by při chybějících úchytech došlo k problému. Samozřejmě pokud je těsnění v pořádku.
Jen jedné věci se vyhněte, nikdy tyto desky nelepte silikonem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru