Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak položit podlahu a postavit příčku.

Ahoj všichni kutilové,
žádám vás o radu. Mám velikou místnost (9x4,5 m) a je na ní toto (viz foto). Je to podlaha v 1. patře rodinného domu, jsou to trámy a kolmo mezi nimi jen nabouchaná prkna. (ty prkna půjdou pryč, plánuji je vyházet a nechat jen holou podlahu a na to položit novou). Pod prky, mezi trámy, jsou hurdisky (snad to píši dobře, já to nestavěla).
Toho bordelu si nevšímejte, to se uklidí. Dnes večer tam i vysaju. Přízemí je obyvatelné, tuto podlahu v 1. patře chci dodělat. Plánuji to tedy takto:
Místnost chci předělit, z téhle haly budou 2 pokoje. V přízemí, pod touto halou je to samé, také předělené (cihlami) napůl. Tak se ptám, kde to mám předělit a kdy. Kdy znamená, jestli už teď, ale to bych musela příčku (i se zárubní)postavit na ten dřevěný trám z fotky, což se mi nepozdává nebo zeď postavit přímo doprostřed, mezi 2 trámy (jako je zeď v přízemí, aby to sedělo na ní). Nebo jinou variantu (což bude asi lepší), nejdřív položit podlahu a až na ní veprostřed postavit příčku. Příčka bude z ytongu.
Dále přecházím k té podlaze. Je to ve stavu v jakém to je, po vytrhání prken, co jsou tam teď, bych to řešila následovně. Na holou podlahu (beton?) položit minerální vlnu, trámy mají asi 4 cm výšku, tak vlnu tak tloušťky 5 cm, na trámky jen tenké pásky z min. vlny, po obvodu zdí také. Na to naházet Hobra desky (mám je nějak přibíjet, šroubovat, nebo jen navolno? To mi budou asi plavat. Tloušťku bych hádala tak okolo 1 cm.??), na Hobru OSB desky (tloušťky cca 2,5 cm?) s perodrážkou, ty bych k podlaze přišroubovala. Na takovouto podlahu bych postavila tu zmíněnou zeď z Ytongu a pak, do každé místnosti už zvlášť bych si položila podložku pod koberce (z Ikey) a koberec.
Co říkáte na můj postup, jsem amatér, nechci to po čase zase předělávat. Jde mi o to, aby nebyly slyšet kroky, dupot a např. televize do přízemí a aby podlaha něco vydržela, nehoupala se, neprohýbala a tak.
Velice vám všem děkuji za reakce, rady a připomínky. Díky!!! HD

Změna velikosti písma předmětu, původně: JAK POLOŽIT PODLAHU A POSTAVIT PŘÍČKU, FOTO ZDE! (sHpy00n)

Předmět Autor Datum
Nejprve vyházet veškeré dřevo. Nejen prkna, ale i trámky, jenom to budou spíš fošny položené na ocel… poslední
sHpy00n 28.02.2011 17:32
sHpy00n

Nejprve vyházet veškeré dřevo. Nejen prkna, ale i trámky, jenom to budou spíš fošny položené na ocelových nosnících. Dále vyzdít příčku a doufám že bude přesně na té spodní. Podlahu řešit až po příčce a jsou dvě možnosti. Těžká, nebo lehká plovoucí podlaha. Tedy položit kročejovou izolaci a přebetonovat min. 5cm betonu s KARI sítí, nebo položit kročejovou izolaci a 2x OSB, nebo Cetris, nebo sádrovláknité desky, dle vlastní libosti a peněženky. Na závěr koberec bez podložky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru