Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dveře s bezpečnostním zámkem

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,někoho kdo má zkušenosti s bezpečnostním zámkem u vchodových dveří.Zajímá mě je-li možné tento zámek demontovat a nahradit ho klasickým zámkem s Fab vložkou.Připadá mně ,že po demontáži kovové lišty není možné klasický zámek namontovat.usuzuji pouze podle pozice vrutů na kovové liště bezpečnostního zámku.Také bych se chtěl zeptat,pokud by došlo ke zrátě klíče jak náročné je potom otevření dveří.,resp.zda nedojde k jejich poškození.Děkuji.

Předmět Autor Datum
Zřejmě máte na mysli bezpečnostní kováním, které se skládá z vložky a bezpečnostního štítku. Vložky…
Henessy 25.02.2011 20:22
Henessy
Děkuji,já mám na mysli vlastní zámek,ne kování.Jde o jiný systém,kromě klasického šupáku vyjíždějí j…
Pavlis 22 25.02.2011 20:29
Pavlis 22
Pak se jedná o bezpečnostní rozvorové zámky. Jsou vyráběny a montovány v různých tvarech a velikoste… poslední
Henessy 25.02.2011 21:03
Henessy

Zřejmě máte na mysli bezpečnostní kováním, které se skládá z vložky a bezpečnostního štítku. Vložky jsou různého druhu - laicky popíšu : Fab, trojhranné, magnetické, z tvrzených materiálů ztěžujících odvrtání. Štítky pak v zesíleném provedení chránící vložku a uchycené do dveří z vnitřní strany.Vlastní zámky jsou stejné. Z toho vyplývá. že zámek není nutno demontovat, pouze vyměnit vložku za obyčejnou a k tomu odpovídající štítky, třeba staré bakelitové.
Překonání zámku je možné rozlomením, odvrtáním , rozvolněním stavítek vibracemi. V tomto případě k poškození dveří nedojde a zvládne to každý zámečník.
Druhá možnost je mírné násilí. - vykopnutí v místě zámku, vyrazení perlíkem, brokovnicí se speciáloním střlivem, C4.
Třetí možnost je roztažení futer v místě zámku optimálně hydraulikou určenou pro karosáře, postačí však i panenka a rozpěrka.
Odborníci mě jistě doplní.
Citlivky pak můžou použít okna a to odspodu - lezení , žebřík, shora - slanění.
:-D:-D

Děkuji,já mám na mysli vlastní zámek,ne kování.Jde o jiný systém,kromě klasického šupáku vyjíždějí ještě v horní a dolní části kovové kolíky.jde mi o to jestli jde takový zámek nahradit klasickým fabkovým nebo ne.V případě poruchy zámku jest-li je možná oprava bez poškození dveří.Díky.

Pak se jedná o bezpečnostní rozvorové zámky. Jsou vyráběny a montovány v různých tvarech a velikostech, např. zde http://www.multlock.cz/cz/kategorie/bezpecnostni-r ozvorove-zamky.aspx
Výměna za klasický je možná i když není vyloučeno že bude nutno provést úpravu zadlabání zámku, v žádném případě ale nebude možno ponechat horní a dolní kovové kolíky, protože je nebude mít co posunovat (rozevírat).
Oprava zámku u otevřených dveří je bez problému, při ztrátě klíče platí viz výše.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru