Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkušenosti s termoizlační stěrkou?

Zdravím chtěl bych se zeptat zda tu má někdo zkušenosti s termoizolačními stěrkami nebo nátěry?? Chtěl bych je použít k zateplení mísnosti která má obvodové zdi 50cm a všechny jsou venkovní. Na internetu jsem nalezl tenhle typ (proczatepleni.htm)
nevím zda jich je ještě víc? Zajímalo by mi jaké s ní máte zkušenosti co se aplikace týká? Stačí jedna vrstva nabo jsou nutné 2? Izluje teplo tak jak o ni píší? A jaká je vaše spokojenost s tímto typem zateplení?. Děkuji za jakékoli vaše žkušenosti.

Předmět Autor Datum
Jediná účinná možnost je kontaktní hmotová izolace pod fasádou domu.Tenkovrstvé stěrky na vnitřních…
Jabraka 21.02.2011 15:40
Jabraka
Já tomu nerozumím, ale jak by se změnily tepelné vlastnosti v místnostech v 50 let starém baráku, po…
sobtik 21.02.2011 15:50
sobtik
Mám takový nejasný pocit, že bys byl jako trempové ve srubu, když zatopili v bubínku. Rychle se to o…
čumil_old 21.02.2011 16:04
čumil_old
Budeme-li hovořit pouze v akademické rovině bez ohledu na proveditelnost, pak velmi výrazně. Dům ztr…
sHpy00n 21.02.2011 16:15
sHpy00n
Tak že si myslíte že je to hovadina a jen reklamní kachna a nefungovalo by to. Viděl jsem podobnou s…
vyskoc 21.02.2011 19:36
vyskoc
Zaizolování jedné stěny zevnitř by se dalo přežít, teplo se bude akumulovat alespoň do zbytku místno…
Prasak 21.02.2011 20:11
Prasak
no potřebuju zaizolovat jen obvodové zdi které jsou ven jinak místnost bude ještě rozdělena vyzděnou…
vyskoc 21.02.2011 20:21
vyskoc
No ony ty venkovní zdi akumulují nejvíc tepla, protože jsou nejtlustší, příčky toho moc nepojmou. Co…
Prasak 21.02.2011 21:40
Prasak
ozdobná fasáda.
vyskoc 21.02.2011 21:49
vyskoc
To sobtík: navíc by se rosný bod posunul pod izolaci. JABRAKA poslední
Jabraka 22.02.2011 00:19
Jabraka

Budeme-li hovořit pouze v akademické rovině bez ohledu na proveditelnost, pak velmi výrazně. Dům ztratí tepelnou setrvačnost, protože teplo se neakumuluje do hmoty objektu. Když přijdete do nevytopeného objektu a zatopíte, je sice v mžiku teplo, ale jakmile přestanete topit, je naopak v momentě zima. V létě by pravděpodobně bylo bez klimatizace nedýchatelno.
V jiných zemích tento způsob zateplení naruby často nebývá vyjímkou, u nás je spíš raritou a občasné pokusy o uchycení většinou ztroskotávají. Připomínám že segmentu hutných staveb. U montovaných dřevo a jiných rychlostaveb je situace jiná a je to přesně onen typ objektu s žádnou, nebo zanedbatelnou tepelnou setrvačností.

Tak že si myslíte že je to hovadina a jen reklamní kachna a nefungovalo by to. Viděl jsem podobnou stěrku představovat na jednom veletrhu kde ji z jedné sterany pro demonstraci zahřívali žárovkou a z druhí strany byla chladná tudíž bych řek ze teplo tím neprochází. Je sice fakt že se teplo neakumuluje do sten ale zároven těplo zůstává uvnitř mísnosti kde je žádané a termostat spouští topení jen při vychladnutí.
V případě že to co si myslím jsou blbosti cožje možné jelikž nejsem stavař. Co by jste mi doporučili za zateplení do mísnosti kterou popisuji když není možné zateplení fasády z venku? A je zateplení vůbec nutné když stěny mají 50cm??

no potřebuju zaizolovat jen obvodové zdi které jsou ven jinak místnost bude ještě rozdělena vyzděnou příčkou do které by se teplo mohlo naakumulovat. Jinak přikládám parametry mísnosti aby jste si udělali obrázek jedná se o mýstnost 6x6x2.2m ve které bude vyzdenápříčka která bude tvořit menší mísnost 4x2.1m. Izolovat bych chtěl jen venkovní zdi aby teplo neslo ven. a netopil jsem jak se říká pánu bohu do oken.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru