Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protáhnutí koaxu komínem

yzná se tu někdo v komínech? Představte si situaci: komín, 2 průduchy, jeden vyvložkovanej na plyn a druhej volnej. Chtěl bych tím nepoužívaným protáhnout několik koaxiálů od antén. Může se to? Aby nějakej kominík nenadával. Dodávám že koaxy nepůjdou až z vrchu komínem, ale z půdy do dvířek na půdě a vyleze to v místnosti dírou a metr káblu ke stanicím Smile Děkuji za odpověďi - !! ROZUMNÉ !!

Předmět Autor Datum
Když budeš ten druhej průduch prezentovat jako větrací šachtu není problém.
pav 05.02.2011 10:46
pav
Jak ho mám teda prezentovat? Jinak je nepoužívanej a nikdy se už používat nebude.
Tesla 05.02.2011 10:48
Tesla
Podle mně nestačí něco prohlásit za větrací šachtu je li to v plánech uvedeno jako komín.Jako u všeh…
Henessy 05.02.2011 12:36
Henessy
Mám takhle vedený kabel telefonní linky ze sklepa (kde je umístěna jakási krabička) do podkroví (3.…
Dale Cooper 06.02.2011 20:39
Dale Cooper
Sakra když na starým baráku mám 6 komínů a používám 40 let jenom jeden od plynového kotle,nenechám j…
pav 07.02.2011 11:48
pav
[967-sachtaobrazek-jpeg] poslední
sHpy00n 08.02.2011 14:59
sHpy00n

Podle mně nestačí něco prohlásit za větrací šachtu je li to v plánech uvedeno jako komín.Jako u všeho záleží na úředníkovi. Pokud není na stavebním odboru někdo rozumný kdo poradí,Já bych si nechal udělat kominíkem který má můj dům na starost prohlídku a zároveň s ním probral možnosti jak to udělat, pochválil jeho genialitu a obrovské zkušenosti které má a určitě najde řešení.Čím prostší je to člověk, tím víc mu udělá dobře, že se s ním někdo radí a v protokolu z prohlídky to bude posvěcené. Jinak je lhostejno, v kterém místě strčíš do komínu něco, co tam nepatří a je li to hořlavý plast, tím víc. Jsou li oddělené, vstupy pro kouřovody zazděné, aby se tam nedaly připojit třeba Petry, neměl by to být problém.

Mám takhle vedený kabel telefonní linky ze sklepa (kde je umístěna jakási krabička) do podkroví (3. NP), kde žiji. Komíny máme v domě dva, každý má asi tři průduchy. V tomto komíně je využit pouze jeden, ten je vyvložkován a je do něj zaústěn vývod z plynového kotle. Zbývající průduchy byly určeny na kamna v pokojích, ta tam již cca 30 let nejsou a nebudou. Dům je z roku 1929.
Myslím, že to není nic proti ničemu, oficiálně se to ale asi nemůže. Ovšem - když to nebude vidět, úředník to nebude vědět a kde není žalobce, není ani soudce, že...:-)
Nebo je nutno mít revizi i na komín, který se 30 let nepoužíval a používat se nebude? Dům je rodinný, takže tam sotva někdo zase dá kamna...

Sakra když na starým baráku mám 6 komínů a používám 40 let jenom jeden od plynového kotle,nenechám jen tak pro něčí zisk kontrolovat něco co nepoužívám.Jsou tady doufám ti kominíci pro nás a ne my pro ně.Co si těmi průduchy povedu je moje věc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru